Samsung, Galaxy Note10 İçin Agresif Bir Reklam Politikası İzliyor

48
23
5
2
1
Teknoloji dünyasının son günlerde yoğun olarak konuştuğu konuların başında hiç şüphesiz ki Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note10 geliyor. Şirket, doğal olarak çeşitli platformlarda ürünün reklamını yapıyor ancak Samsung kullanıcılarına bildirimler şeklinde de reklam göndermesi kullanıcıları sinirlendirmişe benziyor.

Teknoloji dünyasını takip ediyorsanız son haftalarda sosyal medya platformlarında, haber sitelerinde, YouTube’da Samsung’un 2019 model amiral gemisi Galaxy Note10’a mutlaka denk gelmişsinizdir. Ancak Samsung, reklamın dozunu biraz fazla kaçırmış olacak ki Note10’un reklamını kullanıcıların telefonlarına bildirim olarak gönderiyor.

Bildirim gönderen uygulamalar

bixby, note10 reklam

samsung pay note10 reklam

Samsung’un, Note10 cihazı için bildirim reklamları gönderdiği önceden yüklü gelen üç uygulama bulunuyor: Samsung Pay, Bixby ve Samsung Push Service. Uygulamaların reklamları gönderme şekli de birbirinden ayrılıyor. Bixby, kullanıcısına Note10 hakkında bir şey sormasını istiyor; Samsung Pay, ürünün üretim sayfasına bakıldığında ürünü işaret ediyor; Samsung Push Service ise nereden geldiği belli olmayan banner reklam gösteriyor.

Bixby reklam bildirimlerini kapatma

İşin daha kötü kısmı ise Samsung’un bu bildirimlerin engellenmesini kaldırmış olması. Eğer ki sizde cihazınızda Bixby kullanıyorsanız ve bu tarz reklamlar alıyorsanız kapatmak için Bixby uygulamasını açın, ardından sağ üst tarafta bulunan menü ikonuna tıklayın ve Ayarları seçin. Açılan sayfadan pazarlama bildirimlerini (Marketing notifications) kapatın.

Samsung’un ürünlerinin reklamını uygulama bildirimleriyle yapma konusunda kötü bir şöhreti bulunuyor. Şirket, 2015 yılında da Galaxy S6+ için bildirimler göndermişti. 2017 yılında, telefonlara önceden yüklü olarak gelen Game Optimizing Service’i kullanarak oyun reklamı yapan şirket, geçtiğimiz sene de Galaxy S9 reklamları yapmıştı.

Şirketin bu saldırgan reklam politikasını birçok kullanıcı oldukça rahatsız edici buluyor. Peki siz bu reklam politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/10/samsung-note-10-notification-spam/
48
23
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
23
5
2
1