Samsung Galaxy S21'de Olacağı Söylenen Tüm Özellikler

43
6
5
1
0
Samsung'un Galaxy Note 20 serisi duyurulduktan sonra gözler, şirketin 2021 model ilk amiral gemisi telefonu olacak Galaxy S21'e döndü. Sızıntı kaynakları, yavaş yavaş bu telefonla ilgili bilgileri dağıtmaya başladılar. İşte şu ana dek ortaya çıkmış olan Galaxy S21 söylentileri...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2020'nin başında düzenlediği bir Unpacked etkinliğinde yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S20'yi duyurdu. O dönemlerde bu telefon, ciddi spekülasyonlara sahipti. Bazı kesimler, telefonun Galaxy S20 bazı kesimlerse Galaxy S11 olarak isimlendirileceğini düşünüyordu. Şimdilerdeyse bu telefonun halefi için benzer söylentiler ortalıklarda dolaşıyor. Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Ice Universe ise bu konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Ice Universe'ün yaptığı açıklamalara göre Galaxy S serisinin yeni amiral gemisi telefonu, Galaxy S21 olarak isimlendirilecek. Görünüşe göre Samsung, Galaxy S20'den sonra onar onar değil, birer birer model yükseltmesi yapacak. Eğer bu açıklamalar doğruysa, Galaxy S30'la tanışmak için önümüzde 10 yıl olduğunu söylemek gerekiyor. İsim meselesi pek çok kullanıcı için mühim değil ancak bu telefon, kullanıcılara neler sunacak?

Samsung Galaxy S21

Elimizdeki mevcut sızıntı ve bilgilere göre eğer koyu bir Samsung hayranıysanız, Galaxy S21 için beklentinizi yüksek tutmayın. Çünkü görünüşe göre Galaxy S21, gelişmiş bir Galaxy S20 olarak karşımıza çıkacak. Ice Universe'ün bu konudaki açıklamaları, Galaxy S20'nin 108 MP'lik kamerasının geliştirilerek Galaxy S21'e ekleneceği yönünde. Bu arada, geçtiğimiz dönemlerde Galaxy S21 için 150 MP kamera sensörü iddialarının dolaştığını vurgulayalım.

Galaxy S20'nin 108 MP'lik kamerası, bazı konularda kullanıcılara sorunlar yaşatmıştı. Örneğin kameradaki odaklanma sorunu pek çok kullanıcıyı rahatsız etmiş, hatta tepkilere yol açmıştı. Ice Universe, Galaxy S21'de bu sorunların ortadan kalkacağını ve kullanıcılara yeni video kayıt özelliklerinin sunulacağını ifade ediyor. Ayrıca Galaxy S21, tüketici odaklı bir cihaz olacakmış ve müşterilerin geri bildirimlerini önemseyebilecekmiş.

Samsung Galaxy S21

Samsung, kısa bir süre önce Galaxy Note 20 serisini tüketicilerle buluşturdu. Bu telefonun şaşırtan özelliklerinden bir tanesi, ToF sensörüne sahip olmamasıydı. Görünüşe göre Samsung, bu durumu Galaxy S21'de de sürdürecek. Çünkü gelen sızıntılara göre Samsung'un 2021 model ilk amiral gemisi telefonu da ToF sensörü içermeyecek. Peki Samsung, amiral gemisi telefonlarının en çok tartışılan işlemcileri konusunda ne düşünüyor?

İddialara göre Samsung Galaxy S21, "Exynos 1000" işlemciden güç alacak. Bu işlemcinin Snapdragon 875 kadar güçlü olacağı iddia ediliyor. Bu durumun teorik olarak mümkün olduğunu söyleyebiliriz çünkü her iki amiral gemisi telefon işlemcisi de 5 nm üretim sürecinden geçecek. Ayrıca bu akıllı telefonun 60 watt hızlı şarj desteğiyle geleceği de iddialar arasında yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak Galaxy S21'in etkileyici bir özelliğe daha sahip olacağı konuşuluyor. Eğer bu iddia gerçekse kullanıcıların yüzlerinin güleceğini açıkça söyleyebiliriz.

Qualcomm

Samsung, Galaxy S20 serisinde standart bir ekran üzeri parmak izi okuyucu kullanıyor. Bir Galaxy S20+ kullanıcısı olarak açık konuşmak gerekirse bu parmak izi okuyucu sensör, pek de konforlu bir kullanım sunmuyor. İşte Samsung, bu durumun farkında ve Galaxy S21'de buna bir çözüm bulacak. İddialara göre Samsung, Galaxy S21'de Qualcomm'un "3D Sonic Max" parmak izi okuyucunu sensörünü kullanacak. Peki bu sensör, kullanıcılara neler vadediyor?

Qualcomm'un 3D Sonic Max teknolojisi, bugüne kadar gördüğümüz parmak izi okuyucu sensörlerine oranla ciddi anlamda büyük. Bunu Galaxy S20 ile kıyasladığımızda 17 kat fark ortaya çıkıyor. Ayrıca Qualcomm'un bu teknolojisi, gerek güvenlik gerek doğruluk açısından fazlasıyla gelişmiş durumda. İşte Samsung, Galaxy S21'de bu denli gelişmiş bir parmak izi tarayıcı sensör tercih edecek.

  • Not: İçeriğimizde kullandığımız Galaxy S21 görselleri konsepttir. Bu görseller, telefonun nihai tasarımını yansıtmamaktadır.
Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Galaxy-S21-Ultra-to-retain-108MP-camera_id126688
43
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
6
5
1
0