Samsung Galaxy S22, Oyuncu Telefonlarında Kullanılan Soğutma Teknolojisine Sahip Olabilir

32
3
2
1
1
Samsung'un 2022 yılında çıkarmasını beklediğimiz Galaxy S22 modelinde kendisi için pek de yeni diyemeyeceğimiz fakat zamanında gelişigüzel kullandığı bir soğutma sistemine dönmesi bekleniyor. Bu buhar odası sistemi, oyuncu telefonlarında da kullanılıyor.

Teknoloji geliştikçe bizlere yeni kapılar açıyor ve bu yeni kapılar, yeni ihtiyaçlar doğuruyor. Bu sayede kullandığımız cihazlar sürekli gelişim aşamasında oluyor. Oldukça güçlü bir bilgisayar elde etmek için güçlü parçalara, o parçaların serin çalışabilmesi için de soğutuculara ihtiyaç duyuyoruz. Bilgisayar ve akıllı telefon gibi önemli cihazlar, üzerlerine yük bindikçe daha iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç duyuyorlar.

Samsung da bunu görmüş olacak ki 2022 yılında çıkarmasını beklediğimiz Galaxy S22 modelinde ısınmaya karşı önceden denediği bir yönteme dönmeyi planlıyor gibi görünüyor. İddialara göre Samsung’un daha önce sadece Galaxy S10 Plus modelinde kullandığı bu yöntemi 2022 yılındaki amiral gemilerinde görebileceğiz.

Galaxy S22’de soğutma, buhar odası teknolojisiyle sağlanacak:

Buhar Odası

Aktarılan bilgilere göre Samsung’un Galaxy S10 Plus modelinde kullandığı buhar odası yöntemini Galaxy S22 ailesinin yanında, yeni Note ve Flip gibi üst sınıf modellerinde de görebileceğiz. Samsung’un dışında ASUS, ROG 3 adlı oyuncu telefonunda bu sistemi kullanmıştı. Yani bu sistemin, fazla ısınma ihtimali bulunan cihazlar için birebir olduğunu söyleyebiliriz.

Buhar odası sistemini de bilmeyenler için en basit şekliyle anlatalım. Bu sistemin içinde ısıyı iyi ileten bir madde, bu maddenin içinde de kolayca buharlaşan bir sıvı bulunuyor. Cihaza yük bindiğinde ısınan madde, sıvıyı harekete geçiriyor ve sıvı, yüzeye doğru yükseliyor. Bu sırada soğuyan sıvı tekrar dibe dönüyor ve başlangıçta sıcak olan bölgenin soğumasına yardımcı oluyor. Bu, döngü şeklinde sürekli devam ediyor.

Az önce de söylediğimiz gibi Samsung, bu sistemi daha önce Galaxy S10 Plus modelinde kullanmıştı. Akıllı telefon camiası tarafından oldukça fazla tercih edilen bu yöntemin, Samsung’un 2022 yılında çıkaracağı amiral gemilerine oldukça faydalı olacağını söyleyebiliriz. Zira iyi soğutma demek, daha verimli batarya performansı ve daha verimli bir akıllı telefon deneyimi demek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/samsung-galaxy-s22-could-go-all-in-on-vapor-chamber-cooling
32
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
3
2
1
1