Samsung ve Huawei, Aralarındaki Yasal Savaşı Sessiz Sedasız Sonlandırdı

26
5
1
1
0
Nikkei tarafından aktarılan bilgiye göre Samsung ve Huawei arasında sürmekte olan yasal savaş, iki şirketin anlaşmasıyla çözüldü.

Teknoloji devleri, bir yandan piyasaya daha iyi ürünler sunarak rakipleri ile ciddi bir rekabete girip pazar paylarını artırmaya çalışırlarken bir yandan da patent savaşları veriyorlar. Akıllı telefon sektörünün en büyük üç şirketi olan Apple, Samsung ve Huawei, geçtiğimiz yıllarda birbirleri ile çok ciddi patent mücadeleleri vererek mağazalardaki rekabetlerini mahkeme salonlarına taşımışlardı.

Nikkei tarafından aktarılan bilgiye göre akıllı telefon pazarının zirvesinde bulunan Samsung ve Huawei, iki şirket arasındaki yasal mücadeleyi ortak bir noktada buluşarak çözmeyi başardılar. Şirketler arasında yapılan anlaşma şu an için kamuya açıklanmadığı için şirketler arasında herhangi bir patent ödemesi gerçekleşti mi ya da hangi şirket hangi hangi şirkete ödeme yaptı bilemiyoruz.

Samsung, geçtiğimiz yaz döneminde de Apple ile olan yasal mücadelesini nihayete kavuşturmuştu. Güney Koreli şirket, akıllı telefon pazarındaki satışların düşmesinden ciddi şekilde etkilendi ve önümüzdeki dönemde hukuki savaşlardan kaçınıp piyasayı yeniden domine etmeye odaklanmak istiyor olabilir.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_and_samsung_reportedly_settle_their_ongoing_legal_battle-news-37077.php
26
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
1
1
0