San Francisco’da Yangınlar Gökyüzünü Kızıla Boyadı

96
9
7
4
3
San Francisco’da Yangınlar Gökyüzünü Kızıla Boyadı
ABD’de San Francisco’da devam eden yangınlardan dolayı eyalette gece ve gündüz, kızıl bir dehşet içerisinde birbirine karışmış durumda.

2020 yılının başlarında en önemli gündem maddesi Avustralya yangınlarıydı. Şimdiyse yangınlar tekrar gündeme geliyor. San Francisco, ABD’de yangınlar dört bir yanı sarmış vaziyette ve gökyüzü kızıla döndü.

Yaşanan felaketi gözler önüne sermek isteyen bir Twitter kullanıcısı, adeta kızıla boyanmış gökyüzünün fotoğraflarını paylaştı. Görüntüler gerçekten de insanların yaşadığı dehşeti ortaya koyuyor. 

Kızıl gökyüzü

San Francisco’da daha önce yapılan kontrollü yangınlar, daha sonra alınan kararla engellenmişti. Bu nedenle de yangınlara önlem olması için yapılan düzenlemeler gerçekleştirilemedi. Ek olarak da itfaiye ekiplerinin yeterince çalışanı bulunmuyordu.

ABD’de normal şartlar altında bu tür çevre felaketlerinde hapishanelerde bulunan mahkumlar da hizmete yönlendirilir ve bu hizmet süreleri daha sonra cezalarından düşülür. Koronavirüs pandemisi nedeniyle mahkumlar evlerine gönderildiği için acil durum çalışanı da bulunamıyor.

Yangınların etkisiyle şehrin gökyüzü kızıl hale gelmiş durumda. San Francisco’da dumanlardan ve gökte oluşan katmanlardan dolayı güneş doğmadı. Şehir adeta bir felaket filminin içinde yaşıyor. Güneşin ne zaman görüneceği ise bilinmiyor. En azından gelen haberlere göre şehrin havası, aldığı garip renge rağmen solunmak için bir risk oluşturmuyor. Şehre ayrıca okyanus bölgesinden temiz hava aktarılıyor.

Dumanlar güneşin önünü kesiyor

Twitter fotoğraflarında kullanıcıların telefonlarının renk düzenlemelerini kapattığını, herhangi bir filtre kullanmadıklarını ifade ederken, çektikleri karelerin saat bilgilerini de paylaştı. Öğle saatlerinde bile güneşin görülmediği dikkat çekti. 

Şehirde geçtiğimiz günlerde etkili olan rüzgarlar, Mendocino Ulusal Orman bölgesinde yangından dolayı ortaya çıkan dumanları gökyüzüne yükseltti ve parçaların aşağıya inmelerine engel oldu. Bu da turuncu gökyüzünün nedeni olarak göze çarptı. Daha sonra da yön değiştiren rüzgar, bu defa da Chico tarafındaki yangının dumanını ve küllerini Bay Area bölgesine taşıdı.

96
9
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
96
9
7
4
3