Seat Ibiza Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri - 2020

48
11
6
4
2
Ülkemizde çok sevilen otomobil markalarından biri olan Seat, uzun soluklu otomobil modeli Seat Ibiza’nın 2020 modelini tanıttı. Aksesuar ve donanım bakımından zengin olan 2020 Seat Ibiza, bu aksesuarların ve donanımların opsiyonel olarak satılması sonucunda kullanıcıları bir miktar düşündürüyor. Yine de sınıfına göre oldukça hoş özelliklerine sahip olan Seat Ibiza’nın fiyat listesine ve dikkat çeken özelliklerine yakından bakıyoruz.

Ülkemizde oldukça popüler olan ve sevilen İspanyol otomobil üretici Seat, 2020 model Seat Ibiza otomobilleriyle dikkat çekiyor. En son 2017 yılında çıkan Ibiza modeliyle dış ve iç tasarım olarak değişikliğe giden Seat, 2020 model Ibiza otomobillerde de bu dış tasarımı koruyor.

Dış tasarımı ile birlikte Seat’ın Leon modeline daha çok benzetilen ve daha modern, spor bir görünüm kazanan Seat Ibiza,;iç tasarım olarak da birçok yenilik ve aksesuar barındırıyor. Seat Ibiza 2020 fiyat listesine ve otomobilin öne çıkan özelliklerine gelin hep beraber yakından bir göz atalım.

seat ibiza 2020

Tasarım:

Dış tasarım:

seat ibiza dış tasarım

En son 2017 yılında dış tasarım değişikliği yapılan Seat Ibiza, 2020 modeliyle de aynı tasarımsal özellikleri koruyor. Full led ön farlar ile güçlendirilen görüş sistemi, yine tasarımsal olarak aynı kalan noktalardan. Opak ve metalik olmak üzere iki farklı boya türüne sahip olan Ibiza’da 9 farklı renk seçeneği bulunuyor. Bu renklerden Opak Beyaz ve Opak Kırmızı olanları ücretsiz sunulurken diğer renkler opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Genel olarak tasarıma baktığımızda ise keskin hatlara sahip, agresif görünüşlü bir araç bizleri karşılıyor. Her ne kadar bu görünüş Seat Leon modeline özgü olsa da Ibiza modeli de yavaş yavaş daha modern ve sert bir görünüm kazanmaya başlamış. Alüminyum alaşımlı jant seçenekleriyle de dikkat çeken Seat Ibiza 2020, kullanıcılara şık ve estetik donanım seçenekleri sunuyor.

İç tasarım:

seat ibiza iç tasarım

Seat Ibiza modelinin iç tasarımı oldukça modern dokunuşlarla sürücü ve yolcu dostu bir hâle getirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Opsiyonel olarak otomatik klima, yol bilgisayarı, çok fonksiyonlu direksiyon gibi donanımlara sahip olan 2020 Seat Ibiza, ambiyans kabin aydınlatmalarına da iç tasarımda yer vermiş.

Ülkemizde satılan Seat Ibiza versiyonunda ne yazık ki sadece kumaş kaplama seçeneğinin bulunduğunu da belirtmekte fayda var. Spor ve dar görünen yapısına rağmen oldukça geniş sürücü ve ön koltuk alanına sahip olan Ibiza’nın arka koltuklarında biraz sıkışma yaşanabiliyor. Oldukça geniş bagaj hacmine sahip olan otomobil, arka koltukların darlığını bu şekilde bir nebze de olsa telafi ediyor.

Multimedya:

Full Link dokunmatik medya kontrol ekranı:

seat ibiza multimedya

8 inçlik Full Link dokunmatik ekran, hem medya kontrolü hem de yol bilgisayarı olarak kullanılabiliyor. Opsiyonel olarak aracınıza ekleyebildiğiniz Full Link multimedya sistemi sayesinde park sensörünü, haritaları ve akıllı cihazlarınızı aynı anda tek bir ekranda kullanabiliyorsunuz. Full Link multimedya sistemi ayrıca MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto gibi popüler yazılımların tümünü destekliyor.

Kablosuz şarj ünitesi:

seat ibiza kablosuz şarj

İlerleyen teknoloji ile birlikte akıllı cihazlarımızı kablosuz olarak idare edebilmek gittikçe önem kazanıyor. Özellikle araç içinde kablo yığınlarından kurtulmak ve sürüş deneyimini olumsuz etkilememek için Seat Ibiza 2020’de kablosuz şarj ünitesi bulunuyor. Diğer aksesuar ve donanımlar gibi kablosuz şarj ünitesinin de opsiyonel olarak satıldığını belirtmekte fayda var.

BeatsAudio ses sistemi:

seat ibiza beats ses sistemi

Araç içinde belki de en önemli donanımlardan birisi de güzel bir ses sistemi olarak nitelendirilebilir. Seat Ibiza’da da günümüz ses sistemlerinin en iyilerinden olan BeatsAudio kullanılıyor. Fakat BeatsAudio ses sistemine sahip olmak için yine opsiyonel olarak belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Güvenlik:

seat ibiza güvenlik

Seat Ibiza, orta segment otomobillerde yer alan güvenlik önlemlerinin hepsini bünyesinde bulunduruyor. Sürücü ve yolcu hava yastıkları, lastik basınç uyarı sistemi, hız sabitleyici, fren uyarısı, ABS, ESC, ASR ve yokuş kalkış desteği gibi standart güvenlik önlemlerinin yanı sıra Seat Ibiza, elektronik stabilite kontrolü gibi güvenlik özelliklerine de sahip.

Elektronik Stabilite Kontrolü:

seat ibiza güvenlik sistemleri

Genellikle her araçta göremediğimiz bir güvenlik sistemi olan elektronik stabilite kontrolü, özellikle kaygan zeminlerde ve zorlu hava koşullarında sürücülere oldukça fazla yardımcı oluyor. Aracınız ilk kayma belirtleri gösterdiğinde bunu tespit eden sistem, aracınızı otomatik bir şekilde kademeli olarak yavaşlatmaya başlıyor ve aracı dengede tutarak yoldan çıkma riskini en aza indirgiyor.

Lastik basınç uyarısı:

seat ibiza güvenlik sistemi

Hız ve devir göstergelerinin arasında yer alan mini bilgi ekranı sayesinde Seat Ibiza, sürücüye birçok uyarı mesajı gönderebiliyor. Hız sabitleme sistemini, acil fren destek sistemini ve yorgunluk tespit mesajını görebildiğiniz bu ekranda lastik basınç uyarısını da görebiliyorsunuz. Eğer lastiklerinizde bir problem varsa Ibiza sürücüleri bu ekran uyararak olası kazaların önüne geçebiliyor.

Seat Ibiza motorları ve yakıt tüketimi:

seat ibiza

Seat Ibiza, yurt dışında birden fazla donanım paketine sahip olsa da ülkemizde şu an sadece Style donanım paketi satılıyor. Bu tek satılan donanım paketinin yanında motor alternatiflerine de gitmeyen Seat Ibiza sadece tek bir motor seçeneği ile satılıyor. Bu durum ise çeşitlilik açısından büyük bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Seat Ibiza Style’ın tek motoru, 115 beygirlik 7 ileri otomatik 1.0 EcoTSI benzinli olarak listeleniyor.

Seat Ibiza 1.0 EcoTSI 115 HP DSG S&S:

seat ibiza yakıt tüketimi

  • Maksimum hız: 193 km
  • Ortalama yakıt tüketimi (lt/100km): 5,7 - 6,7
  • Hızlanma (0-100km): 9,5 saniye

Seat Ibiza 2020 fiyatı:

seat ibiza fiyat listesi

  • Seat Ibiza EcoTSI 115 HP DSG S&S Style: 173.000 TL
    • Tüm opsiyonel donanımlar ile birlikte: 201.699 TL

Seat Ibiza 2020 modelinin fiyat listesine ve öne çıkan özelliklerine baktığımız içeriğimizin sonuna geldik. Seat Ibiza, barındırdığı özellikler ve tasarım açısından bulunduğu orta segmentin en şık otomobillerinden olsa da bu donanımların neredeyse hepsini opsiyonel olarak ayrıyeten satılması hem bütçeleri zorluyor hem de bir nebze hayal kırıklığı yaratıyor. Kullanıcılar otomobili incelerken en azından birkaç tanesini araca dâhil etselerdi demekten kendini alamıyor. Sizler Seat Ibiza hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

48
11
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
48
11
6
4
2