Yılların Yayıncısı Shroud, Twitch'in En Hızlı Büyüyen Yayıncısı Oldu

26
5
4
4
3
Bu ayın başlarında Twitch'e geri dönen Shroud, bir aydan kısa sürede 1 milyon yeni takipçi elde ederek Twitch'in en hızlı büyüyen kanalı oldu.

Dünyanın en popüler oyun yayıncılarından biri olan Shroud, normal şartlarda yeni yayıncıların kırmasını bekleyebileceğimiz bir rekor kırmayı başardı. Shroud artık Twitch’in kanalı en hızlı büyüyen yayıncısı. Evet, yılların yayıncısı Shroud’dan bahsediyoruz.

Sizlerin de bildiği gibi Microsoft, geçtiğimiz yıl çevrimiçi yayıncılık sektöründe büyük bir hamle gerçekleştirerek Twitch’in en büyük yayıncılarından Shroud’u Mixer’e transfer etmişti. Ancak Mixer’in geçtiğimiz temmuz ayında kapanmasıyla birlikte Shroud boşta kalmıştı.

Shroud, Twitch'te 8 milyon takipçiyi geçti

shroud

Shroud, Mixer’in kapanmasının ardından kısa süreli bir tatil yaptı ve hemen ardından eski yayın platformu Twitch’e geri dönüş gerçekleştirdi. Shroud’un Twitch’e döndüğü ilk yayın, yüz binlerce kişi tarafından izlendi ve bir anlamda yayıncının Twitch’teki rüştünü bir kez daha gösterdi.

Hepsi bu kadar da değil; Shroud, Mixer’e transfer olduğunda yalnızca kendi izleyici kitlesini oraya taşımakla kalmadı, aynı zamanda yeni bir izleyici kitlesi de oluşturdu. Shroud’un Twitch’e dönmesiyle birlikteyse bu yeni kitlenin tamamı Twitch’e geçiş yapmış gibi görünüyor.

shroud twitch

TwitchMetrics.net’te yer alan verilere göre Shroud, Twitch’e geri dönüş yaptıktan sonra 1.088.588 yeni takipçi kazandı ve Twitch’in en hızlı büyüyen kanalı oldu. Ünlü yayıncının toplam takipçi sayısı ise 8.166.209’a yükselmiş durumda.

1 ay gibi kısa bir sürede 1 milyonun üzerinde yeni takipçi kazanmak genelde yeni ve kısa sürede popüler olan Twitch yayıncılarından beklenecek bir gelişme. Ancak görünüşe göre Shroud, Mixer’de kendine yeni bir izleyici kitlesi oluşturmuş ve bu kitleyi Twitch’e başarıyla taşımış.

Kaynak : https://www.twitchmetrics.net/channels/growth
26
5
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
26
5
4
4
3