Sigaraya Gelen Zam Sonrası Mobil Mağaza Aramalarında Zirveye Çıkan Kelimeler

92
20
8
5
2
Sigaraya yapılan zamdan sonra akıllı telefon kullanıcıları, sigarayı bırakmanın yollarını aramaya başlamış durumdalar. Bizler de iOS ve Android platformları için geliştirilmiş olan sigarayı bırakma uygulamalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde sigara fiyatlarına çok ciddi oranda bir zam geldi ve azami sigara fiyatı 18.5 TL'ye ulaştı. Sigara fiyatlarına yapılan zammın ardından sigara tiryakileri farklı farklı reaksiyon gösterdiler. Bir grup, yapılan zammı eleştirirken; başka bir grup ise sigarayı bırakmanın yollarını aramaya başladılar. 

Zammın ardından sigarayı bırakmak isteyen kişi sayısında ciddi bir artış yaşanınca uygulama mağazalarındaki 'popüler uygulamalar' da değişiklik gösterdi. Sigara tiryakileri, tıbbi bir çözüme gerek duymadan kendilerine motivasyon sağlayabilecek sigarayı bırakma uygulamalarına yönelmiş durumdalar.

popüler uygulama

Üstelik bu yönelim, uygulama mağazalarını ciddi şekilde etkilemiş durumda. Öyle ki; Apple'ın resmi uygulama mağazası olan App Store'de 'sigarayı bırak' terimi, popüler arama terimlerinde zirveye oturmuş durumda. Elbette ki sigarayı bırakma uygulamaları kullanıcılara tıbbi bir destek sağlamıyor ancak motivasyon oluşması adına sigara içilmediği süre zarfında sağlığınızdaki ve cüzdanınızdaki iyileşmeyi gösterebiliyor.

App Store ve Play Store'da sigara bırakma uygulamalarının aranma trendi yükseliş gösterse de kullanıcılar, hangi uygulamanın kendilerine daha fazla motivasyon sağlayacağına tam olarak karar veremiyorlar. Webtekno olarak sigarayı bırakma uygulaması konusunda kararsız kalan takipçilerimiz için birkaç öneride bulunduk.

iOS platformu için geliştirilmiş olan sigara bırakma uygulamaları:

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa

sigarayı bırakma uygulaması

Bu uygulama, bir Türk geliştiricinin ürünü ve günlük sigara kullanım istatistiklerinizi kaydederek süre tutulmasına yardımcı oluyor. Bu uygulamayı kullanarak hem sağlık durumunuzdaki gelişmeleri hem de cebinize fazladan kalan parayı gözlemleyebiliyorsunuz. Sigarayı bırakmak isterseniz, bu uygulamayı kullanarak kendinizi gaza getirebilir hem sağlığınız hem de cebinizi koruyabilirsiniz. Uygulamanın en büyük artısı ise tamamen Türkçe olarak sunulması.

Sigarayı Bırakın

app store

Bu uygulamaya giriş yapabilmek için üyelik oluşturmanız gerekiyor. Günlük sigara kullanım sayınızı veritabanına işleyerek çalışan uygulama, kullanıcıların nikotin isteklerini belirliyor ve uyarılar veriyor. Kullanıcılar bu sayede nikotin isteklerinin ne zaman geleceğini anlayabiliyorlar. Üstelik bu uygulama, sigarayı bırakmak için bazı tavsiyelerde de bulunuyor ve kullanıcıların sigarayı bırakması için yardımcı oluyor.

  • Not: Elbette iOS platformu için geliştirilmiş olan pek çok uygulama bulunuyor. Ancak bu uygulamalar, Türk geliştiriciler tarafından geliştirilmiş olan ücretsiz uygulamalar olduğu için tavsiye niteliğindedir.

Android platformu için geliştirilmiş olan sigara bırakma uygulamaları:

Sigara Bırakma Yardımcısı

mobil uygulama

Bu uygulama da diğerleri gibi cebinize odaklanarak sigarayı bırakmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde kullanıcılar, sağlıklarındaki düzelmeleri de takip edebiliyorlar. 

QuitNow! Sigarayı Bırakın

mobil uygulama android

Diğer uygulamalara benzer şekilde çalışan bu uygulama, geçen süre boyunca kullanıcıların hareketlerini takip ediyor ve onlara başarı rozetleri veriyor. Ayrıca bu uygulama içerisinde mesajlaşma bölümü de bulunuyor ve sigaradan kurtulmaya çalışan insanlar birbirleriyle sohbet etme fırsatı yakalıyorlar.

92
20
8
5
2
Emoji İle Tepki Ver
92
20
8
5
2