Şikayetvar, Okurken Hem Gülüp Hem Tiksineceğiniz, En İlginç Şikayetleri Açıkladı

60
15
7
2
1
Şikayetvar, 2023 yılının detaylı raporunu yayınladı. Şirket bu raporda, kaç şikayet geldiğini, bu şikâyetlerden kaçının çözüldüğünü, en çok şikayet edilen sektörleri ve 2023'ün en ilginç şikayetlerini bir bir açıkladı.

Türkiye'de vatandaşların yaşadıkları sorunlarla ilgili çözüm aramak için sıklıkla başvurduğu platformlardan bir tanesi olan Şikayetvar, 2023 yılının ilk 6 ayına ilişkin verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalarda toplam kaç adet şikayet olduğu, bunların kaçının çözüldüğü, en çok şikayet edilen sektörler gibi pek çok detaya değinildi. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, Şikayetvar'ın verilerine yakından bakalım.

Şikayetvar tarafından yapılan açıklamalara göre tüketiciler, 2023'te 1 milyon 840 bin 183 şikâyet oluşturdular. Bunlardan 209 bin 937'si çözüme ulaştı. E-ticaret sektörü ise tüketicilerin en fazla sorun yaşadığı alandı. Bu sektörle ilgili şikayetler, 231 bin 235 adet olarak kayıtlara geçti. E-ticaret sektörünü 216 bin 677 şikayetle finans, 160 bin 703 şikayetle internet platformları, 152 bin 919 şikayetle iletişim ve 183 bin 416 şikayetle de kargo sektörü takip etti. 

Airfryer trendi Şikayetvar'da da kendisini gösterdi:

Airfryer'ın popülaritisenin artmasıyla birlikte buradaki şikayetlerde de büyük bir artış görüldü. Airfryer hakkındaki şikayetler, son 6 ayda bir önceki yıla göre %1415 oranında arttı. Bilgisayar bileşenleri ve iç donanım markalarıyla ilgili şikayetler de %474'lük artış gördü. Beyaz eşya yetkili servislerinde de %322'lik artış yaşandı.

En fazla şikayet çözülen sektörler:

şikayetvar

  1. Emlak ve inşaat - %53
  2. İnternet platformları - %51
  3. Anne - bebek - çocuk - %47
  4. Temizlik - %47
  5. Gıda - %46
  6. Elektrikli ev-mutfak aletleri - %45
  7. Kargo & nakliyat - %45
  8. Mobilya-ev tekstili - %45
  9. Giyim - %45
  10. Bilgisayar - %44

En çok ve en az şikayet eden iller:

şikayetvar

Şikayetvar'a gelen en ilginç şikayetlerden bazıları:

"Sevgili internet sağlayıcım, öncelikle aylardır yalvarmalarımın meyvesi olarak internet hızımızı 2 MB'den 4 MB'e çıkardığınız için çok teşekkür ederim. Evet, ben 40 MB parası ödüyor olabilirim ama aramızda bir 0'ın nasıl bir lafı olabilir? Yıllardır bana ödettiğin haksız faturalar bir yana duygularımızın karşılıklı olması benim için çok değerli. 40 adım ötemdeki fiberi apartmana sokamıyor olman inan bana sana olan hislerimi etkilemiyor. Uzaktan bir ilişki yürütüyoruz sonuçta! Mesafeli ilişkilerde bu tür şeyler olağan. Ferhat'ın dağları delmesini örnek gösterip aramıza nifak tohumları ekmeye çalışsalar da ben yine de seni seviyorum. Evet, upload hızım KB seviyelerinde sürünüyor. Evden çalıştığım günlerde bir sorguyu çalıştırmam saatlerimi alıyor olabilir, Ama varsın olsun sevgi biraz da emek biraz da kahır çekmek değil mi?”
"Bilinen bir zincir mağazadan tuzlu çekirdek aldım. İçinden yılan kafası çıktı ve yedik afiyetle birazını. Yazıklar olsun. Şikayet edeceğim gerekli resim video ve fatura elimde mevcut. Bu nasıl bir sorumsuzluk, insan sağlığı ile oynamadır? Yazıklar olsun."
"Hamam böcekleri ölsün ve benim rüyama girmesin lütfen. Çok şikayetçiyim bu durumdan ama elimden bir şey gelmiyor. Kim bu hamam böcekleri ve dev saman balyalarını hazırlayıp rüyama gönderiyorsa Allah onun belasını versin. Hamam böcekleri ve saman balyaları!!!! "Yeter artık!"
"Size Hindistan'dan yazıyorum. Çünkü konumum Hindistan'da görünüyor. Sayenizde yurt dışına çıkabildim. YouTube'da Hint kanalları, Hint dizileri… Bir farklılık oldu ama bu beni endişelendiriyor. Sanırım IP'de sorun oluştu. Birçok uygulamaya giremiyorum."
"Sevgili zincir market ailesi... Tavuklarınız greve mi çıktı? Yoksa yumurtadan mı kesildi de geçen hafta 29,5 lira olan yumurta bu hafta 32,5 lira oldu? Yoksa tavuklar 'haftada bir düzenli zam yapmazsanız yumurtlamayız' mı? dedi? Kısaca milleti sömürdüğünüz için teşekkür ederim."
"Burs kartım bende değil, babamda ve bana vermiyor. Bunun için nereye başvurabilirim? Ayrıca bursum ile bana harcama da yapılmıyor. Parayı kendisi harcıyor. 7'nci sınıftan bu yana burs alıyorum. Şu an 11'inci sınıfım ve burs paramın 1 kuruşunu bile alamıyorum. Nereye şikayet etmem gerekiyor bu durumu?"
60
15
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
60
15
7
2
1