Sony, Eski Otomobilleri Android Auto ve Apple CarPlay ile Akıllı Hale Getirecek

20
2
2
1
0
Otomobil kullanırken telefon ile ilgilenmek fazlasıyla sakıncalı bir durum. Bunun çözümü olan Android Auto ve Apple CarPlay uygulamaları, dijital ekrana sahip olan çoğu son model arabada kendiliğinden yüklü olarak geliyor olsa da eski arabalarda bu özellikleri kullanmak pek de mümkün olmuyordu. Sony, bu uygulamaları herkes kullanabilsin diye yeni geliştirdikleri alıcıyı tanıttı.

Araba kullandığımız sırada bilmediğimiz yerlere giderken navigasyona bakmamız gerekebiliyor ya da uzun mesafeli yolculuklarımızda biraz müziğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu tür durumlar için telefonlarımızı kullanmamız gerekebiliyor ve arabayı sürerken telefona odaklanmak, özellikle kalabalık ilerleyen bir trafikte fazlasıyla tehlikeli olabiliyor.

Dijital bir konsola sahip olan otomobiller için bu durum bir nebze de olsa engelleniyor zira telefona odaklanmaktansa daha büyük bir ekranda kontrol sahibi olmak, yolla ilginizi daha az kesiyor. Android Auto ve Apple CarPlay uygulamaları, son model otomobillerde yüklü olarak gelse de dijital bir konsola sahip olmayan otomobiller, bu özelliklerden yararlanamıyor. Bunun farkında olan Sony, eski model otomobil kullanan sürücüler için yeni bir alıcı tanıttı.

Eski otomobilleri de akıllı hâle getiren sistem: Sony XAV-AX8000

Sony

Bu alıcının ismi Sony XAV-AX8000. İsmi biraz garip olan bu alıcı, 8,95 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Bu ünitenin ön konsola sığıp sığmayacağı konusunda endişelenmenize gerek yok zira ünitenin derinliği, eğimi ve yüksekliği kullanıcının isteğine göre ayarlanabiliyor.

Tahmin edersiniz ki otomobilinize hem fütüristik bir görünüm katacak olan hem de sürücüye daha iyi bir konfor sağlayacak olan bu alıcının fiyatı da biraz yüksek. Sony’nin yeni tanıttığı bu ünitenin fiyatının 600 dolar (3.333TL) civarında olması bekleniyor. Bu çevrimin güncel dolar kuru üzerinden vergiler eklenmeden hesaplandığını belirtelim. Sony’nin bu üniteyi yalnızca tanıttığını eklememizde fayda var. Ürünün ne zaman satışa sunulacağı bilinmese de en geç Aralık ayında piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Sonys-9-inch-aftermarket-Android-Auto-receiver-launches-in-December-for-600_id118145
20
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
2
1
0