Spotify'a 'Dini Değerleri Aşağılama' ve 'Devlet Büyüklerine Hakaret' İçeren Oynatma Listeleri Nedeniyle Soruşturma

117
23
5
2
1
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dev müzik platformu Spotify'a soruşturma başlattı. Soruşturmanın nedeninin, dini değerleri aşağılayan ve devlet büyüklerine hakaret içeren oynatma listeleri olduğu ifade edildi.

İsveç merkezli Spotify, milyonlarca kullanıcısı ile hem ülkemizin hem de dünyanın en popüler müzik platformları arasında yer alıyor. Ancak gelen yeni haberler, platformun Türkiye’de bir soruşturma ile karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dev müzik akışı hizmeti Spotify hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. Bazı çalma listelerini içeren soruşturmanın, CİMER üzerinden yapılan şikâyetlerin ardından başlatıldığı da gelen açıklamalar arasında yer aldı.

Soruşturma, ‘dini değerleri aşağılama’ ve ‘devlet büyüklerine hakaret’ nedeniyle açıldı

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmanın arkasındaki sebebin Spotify’da bulunan bazı kullanıcıların oluşturduğu çalma listeleri olduğu ifade edildi. Bu listelerin, ‘dini değerleri aşağılama’ ve ‘devlet büyüklerine hakaret’ içerdiği aktarıldı.

Hazırlanan listelerin Spotify’ın onayından geçtiği belirtilirken, din ve devlet insanlarını içeren bu listeler arasında ‘Hz. Muhammed’in devesiyle yanlarken dinledikleri’, ‘Allah’ın Hz. Adem’i cennetten kovarken dinlediği şarkılar’, 'Allah'ın telefon zil sesi', Hz. Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar', 'Recep Tayyip Erdoğan'ın rakı içerken dinlediği şarkılar' gibi birçok listenin yer aldığı kaydedildi. CİMER’e yapılan şikayetlerin birinde de bir kişinin, Spotify platformunda Cumhurbaşkanı’na hakaret eden ve dini değerleri aşağılayan içeriklerin yer aldığını iddia ettiği bildirildi.

Son olarak başvuruyu yapan kişi, Spotify’ın vergi kaçırdığını ve devletin milyonlarca lira zarar etmesine neden olduğunu iddia etti. Bu iddiaları öne süren şikayetçinin, söylediklerinden dolayı can güvenliğinin tehlikede olacağını belirterek yardım talep ettiği de aktarıldı.

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/spotifya-dini-degerlere-ve-devlet-buyuklerine-hakaret-iddiasiyla-sorusturma-1966661
117
23
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
117
23
5
2
1