Spotify, Sanatçılar İçin Olan Uygulamasında Artık Gerçek Zamanlı İstatistikleri Gösterecek

7
1
0
0
0
Spotify, sanatçılar için oluşturduğu Spotify for Artists isimli uygulamasını güncelledi. Güncellenen Spotify for Artists uygulaması sayesinde Spotify sanatçıları, gerçek zamanlı olarak kaç dinleyiciye sahip olduklarını görebilecek.

Spotify, sanatçılar için geliştirdiği 'Spotify for Artists' isimli uygulamasının hem iOS hem de Android sürümleri için güncelleme yayınladı. Güncelleme ile birlikte sanatçılar; canlı istatistikleri, çalma listelerine eklenme oranını ve dünya çapında şarkılarının anlık olarak kaç insan tarafından dinlendiği gibi yeni bilgilere kavuşacak. Ayrıca uygulamada çeşitli tasarımsal yenilikler de mevcut.

spotify for artists

2017 yılında piyasaya sunulan Spotify for Artists uygulaması, yayınlandığı ilk günden bu yana dinleme istatistiklerini sanatçıya sunuyordu. Yenilenen uygulama sayesinde sanatçılar, genişleyen dinleme istatistikleri sayesinde gerçek zamanlı olarak kaç kişinin şarkılarını dinlediklerini görebiliyor. Spotify, yenilenen uygulamada önemli kilometre taşlarını takip etmenin daha kolay olacağını da belirtti.

Sanatçılar,yeni güncellemeyle birlikte şarkıları bir çalma listesine eklendiğinde veya yeni takipçi kazandıklarında bu aktiviteleri görebilecekler. Uygulamanın Ana Sayfa sekmesinde sanatçılar için Spotify araçlarını en iyi şekilde nasıl kullanabilecekleri ve yaklaşan etkinliklerin tanıtılması konularında daha fazla öneri yer alacak. Ana Sayfa kısmında bunlardan farklı olarak sanatçılar haberleri okuyabilecek, video izleyebilecek ve diğer sanatçılarla iletişime geçebilecekler.

Dinleyici analitiği ve müzik bölümleri; hayranların ne dinlediği, nerede yaşadıkları ve hangi sanatçıları sevdikleriyle ilgili en son istatistikleri görmeyi daha kolay hâle getirmek için görsel bir yenilenme sürecine gitti. Uygulamanın kişiselleştirme kısmında da yenilikler oldu. Sanatçılar veya menajerleri artık yeni bir profil fotoğrafı seçme, yeni bir biyografi yazma, oynatma listesini güncelleme gibi işlemleri de hiç zorlanmadan yapabilecek. Birden fazla sanatçıyı yöneten şirket veya menajerler için profiller arası geçiş artık daha kolay bir hâle gelecek.

Spotify for Artists uygulamasının güncellenmesi, uygulamanın çıkmasından sonraki en önemli şeylerden birisi. Dinleyicilerin anlık aktivitelerini göstermesi sayesinde rakipleri Apple Music, Deezer gibi platformların önüne geçen Spotify, pazarda bir rekabet oluşturması bakımından önem arz ediyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/09/24/spotifys-app-for-artists-gets-a-big-revamp-adds-real-time-stats-for-any-song/
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0