TEMA Vakfı, Orman Yangınları İçin Toplanan Bağışların OGM'ye Aktarılacağını Açıkladı

227
9
6
2
1
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, orman yangınları için toplanan bağışların Orman Genel Müdürlüğü'ne aktarılacağını açıkladı. Yapılan bu açıklama, sosyal medyada tepki çekti.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, son birkaç gündür ülkenin dört bir yanından gelen yangın haberleriyle sarsılıyor. Manavgat, Muğla, İzmir, Adana ve Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ili yangınlara teslim olmuş durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamalara göre toplam 85 adet orman yangınından 74 tanesi kontrol altına alınırken, 11 tanesi halen devam etmekte.

Ülkenin dört bir yanında yaşanan orman yangınları sebebiyle on binlerce hektar alan küle dönmüş durumdayken, bir taraftan da yeşillendirme çalışmaları başlatılıyor. Bu kapsamda TEMA Vakfı, yangında küle dönen ağaçların yerine yenilerinin ekilmesi için "Hep Birlikte Yaşamı da Umudu da Yeniden Yeşerteceğiz!" adı altında bir kampanya başlattı. Tüm Türkiye'nin ilgisini çeken bu kampanya dahilinde her 10 TL karşılığında 1 fidan dikilecek.

TEMA Vakfı Başkanı, toplanan bağışların OGM'ye aktarılacağını açıkladı:

TEMA Bağış

Bugün Kafa Radyo'da bir programa konuk olan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, #YenidenYeşerteceğiz kampanyası kapsamında toplanacak olan bağışların, Orman Genel Müdürlüğü'ne aktarılacağını açıkladı.

Açıklamasında toplanan fonun Orman Genel Müdürlüğüne aktarılacağını belirten Ataç, fidan dikilecek alanların Orman Genel Müdürlüğü inisiyatifinde olduğunu; bu nedenle koordinat veremediklerini ancak alanı takip ettiklerini belirtti.

TEMA Vakfı Başkanı'nın bu açıklamalarının ardından sosyal medya da karışmış durumda zira toplanan fonun OGM'ye gideceğini öğrenen bir taraf bağış yapmaya pek de sıcak bakmıyor. Peki, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

227
9
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
227
9
6
2
1