Tesla, Otomobilleri Adeta Evcilleştiren Yeni Özelliğini Duyurdu: Gelişmiş Çağırma

33
4
3
2
1
Tesla'nın daha önce de otomobillerinde kullandığı Summon (Çağırma) adlı özellik, eski donanımıyla sadece ileri ve geri hareket edebiliyordu. Teknolojinin geliştirilmiş haliyle birlikte artık 150 metre çapındaki herhangi bir yere otomobili göndermek mümkün.

Otomobil sektöründe özel bir yeri olan Tesla'nın oto pilot teknolojisi sektörün en iyilerinden biri olmaya devam ediyor. Yıllardır şeritleri takip ederek otonom şekilde yol kat edebilen Tesla otomobilleri, bu teknolojinin gelişmiş versiyonlarıyla buluşmaya hazır.

Daha önce de Tesla otomobillerinde yer alan bir özellik sayesinde otomobilinizi siz direksiyonda olmasanız bile park alanından ileri veya geriye götürebiliyordunuz. Geliştirileceği hali hazırda bilinen bu teknolojinin bir üst versiyonu oldukça etkili bir şekilde ortaya çıktı. Tesla'nın 'Enhanced Summon' adını verdiği bu teknoloji, park halindeki Tesla'yı 150 metre çapındaki herhangi bir noktaya direksiyona geçmeden göndermenize olanak sağlıyor.

Şimdilik beta aşamasında olan bu özellik oto pilot kategorisinde ciddi bir ilerlemenin önünü açıyor. Enhanced Summon'ın 150 metrelik mesafe limitinin de zamanla çok daha genişletileceğini düşünüyoruz. Konuyla ilgili konuşan Elon Musk, şirketin çok yakında otomobil sahiplerine birçok yeni özelliği sunacağını belirtti. 

Enhanced Summon'ı test ederken kayıt etmeyi de ihmal etmeyen bir kullanıcının paylaştığı videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://electrek.co/2019/03/22/tesla-enhanced-summon-videos/
33
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
4
3
2
1