Tesla’ya Rakip Olacak BMW i4, Test Edilirken Görüntülendi

32
7
4
3
2
BMW’nin yeni otomobil serisi i4, Avrupa yollarında sıcak havada test edilirken objektiflere yakalandı. Yeni çıkacak serinin Tesla Model 3’ye büyük bir rakip olacağı bekleniyor.

Otomobil dünyası elektrikli araba sektöründe kıyasıya yarışır hale geldi. Daha önce hiçbir markanın otomobil endüstrisinde beceremediği kadar etki oluşturan Amerikan otomobil üreticisi Tesla'nın da sektörde lider olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden birçok marka Tesla'ya meydan okumak için kendi dövüşçülerini ortaya koyuyor. Köklü bir marka olan BMW de bu markalardan biri. Alman firma, Tesla’ya rakip olacak yeni aracı BMW i4'ün dört kapılı sedan versiyonu test sırasında kameralara yakalandı. Görüntülerde görüldüğü üzere BMW i4 sedan, Tesla Model 3 ile hemen hemen aynı boyutlarda.

BMW i4

Araç, birçok kişinin sevdiği ancak pazarda gerçek anlamda etki yaratamayan garip görünümlü i3’ün devamı niteliğinde. Ancak i3’ten ziyade daha çok BMW 4 Serisi’nin tasarım izlerini taşımakta, ki bu da güzel bir şey. Böylece araç daha şık ve sportif bir görünüme sahip oluyor. Bugünlerde sedan araç arayanların istediği şey de bu görünüm.

Ortalıkta BMW i4 ile ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak i3’e kıyasla oldukça fazla menzil artışı bekleniyor. Hatta BMW gibi bir şirketin sahip olduğu kaynaklar ile bazı Tesla modellerinin menzillerini geçmeyi başarmasına şaşmamak gerek. BMW en az 600 km menzile sahip olacağını söylüyor. Ancak bu sayı araba piyasaya çıkmadan önce oldukça artacaktır.

BMW i4

Aracın içi geleneksel BMW tasarımından uzaklaşmayacak. 2020 BMW 3 Serisi'nde bulunan iç tasarıma benzer bir tasarıma sahip olacak gibi duruyor. Tesla’nın kocaman dokunmatik ekranı oldukça şık duruyor olabilir. Ancak piyasadaki çoğu şirket geleneksel tasarımını bir anda kenara bırakmak istemiyor.

Elektrikli otomobilin ne zaman satışa çıkacağı hakkında ise henüz bir bilgi yok.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/08/07/bmw-i4-spy-photos-hot-weather/#slide-2159012
32
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
32
7
4
3
2