Tesla’nın Çin’deki Tesisine Ait Yeni Görüntüler Yayınlandı

13
6
1
0
0
Tesla’nın Çin’deki Tesisine Ait Yeni Görüntüler Yayınlandı
Tesla, Şangay’daki Gigafactory 3 tesisine ait bir fotoğrafı Twitter üzerinden yayınladı ve inşaatın “iyi gittiğini” belirtti. Ayrıca Gigafactory 3 üzerinde uçan bir drone’a ait görüntüler de yayınlandı.

Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşı daha da karmaşık hale geldikçe, Tesla'nın Çin'de üretim kapasitesine sahip olması her zamankinden daha önemli hale geliyor. Böylece dünyanın en büyük otomotiv pazarındaki artan belirsiz ithalat vergilerinden kaçınabiliyor. Bu nedenle şirket Gigafactory 3'ü hazır hale getirmek için son derece hızlı hareket ediyor.

Şirket bugün Twitter üzerinden Şangay’daki Gigafactory’nin son durum fotoğrafını "iyi gidiyor" diyerek paylaştı.

Dışarıdan bakıldığında Tesla’nın projeyi bitirmeye yaklaştığını söyleyebiliriz. Ancak YouTube üzerinden paylaşılan yeni bir videoda Tesla, tesis içerisinde yeni yapılar inşa etmeye devam ediyor.

Tesla, yaklaşık sekiz ay önce, Çin'de yerel bir fabrika kurmak için Şangay hükümetiyle bir anlaşma yaptığını duyurmuştu. Yaklaşık beş ay önce de Gigafactory 3 için gerekli 210 dönümlük araziyi güvence altına almışlardı. Ocak ayında resmen temeli atılan tesisin bu yaz tamamlanması planlanıyor. Fabrika içerisinde üretim hatları kurulmaya başlandı bile.

Şirketin CEO’su Elon Musk, bu tesisin en hızlı inşa edilen tesis olduğunu ve Tesla’nın iş planı için de önemli olduğunu söylüyor. Çünkü bu tesis sayesinde şirket Model 3 araçlarını Çin’e ihraç etmek zorunda kalmayacak.

Gigafactory 3, Tesla’nın Çin’deki ilk üretim tesisi olacak. Tesis, Çin açısından da bir konuda ilki gerçekleştirdi. Gigafactory 3, tamamen yabancı bir otomobil şirketine ait ilk elektrikli araba fabrikası olma özelliğini taşıyor.

Tesla, yıl sonuna kadar üretime başlamayı düşünüyor. Ayrıca şirket yeni tesisinde ilk hafta 3.000 araçla başlayacak olan üretimi kademeli olarak artırmayı planlıyor.

Kaynak : https://electrek.co/2019/08/06/tesla-gigafactory-shanghai-picture-drone-video-new-structures/
13
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
1
0
0