Toyota’nın Konsept Otomobili LQ, Sürücüyle Duygusal Bir Bağ Oluşturacak

15
4
2
2
2
Bu haftanın başında tanıtılan konsept araç Toyota LQ, içerisinde bulunan yapay zekâ destekli asistanı 'Yui' sayesinde sürücülerle duygusal bir bağ oluşturmayı hedefliyor. Bu noktada araç, sürücünün enerji seviyesinden yola çıkarak sürücüye yönlendirmelerde bulunabilecek.

Toyota, bu haftanın başlarında yeni “LQ” konsept otomobilini açıklamıştı. Şimdiyse şirket, tanıtılan bu konsept otomobilinin sürücüyle “duygusal bir bağ” kurmasını hedefliyor. Bunu başarmak için araç, şirketin sürüş deneyimini kişiselleştirdiğini iddia ettiği “Yui” adında yapay zekâ gücüyle çalışan bir asistanla birlikte geliyor.

Araçta bulunan yapay zekâ destekli asistanı tanıtan LQ geliştirme ekibinin liderlerinden Daisuke Ido, ileri teknoloji kullanan LQ ile kişisel bir deneyim sunabilecek, her sürücünün benzersiz mobilite ihtiyaçlarını karşılayacak ve araba ile sürücü arasında daha da güçlü bir bağ oluşturabilecek bir araç önermekten gurur duyduklarını söyledi.

Yui, sürücünün enerji seviyesini algılayabilecek:

Toyota LQ

Açıklamalara göre Yui yapay zekâ asistanı, sürücünün duygusal durumuna bağlı olarak birçok görevi gerçekleştirebilecek. Bir örnek olarak Yui, sürücünün sürüş ortamına göre müzik çalma yeteneğine sahip olacak. LQ'nun diğer özellikleri arasından en dikkat çekenleri ise akıllı koltuk uyanıklığı ve rahatlama işlevi.

Araçta bulunan koltuk sistemi, sürücünün enerji seviyelerine bağlı olarak daralan veya genişleyen koltuğa gömülü şişirilebilir hava keseleri ile birlikte geliyor. Bu noktada araba, sürücünün yorgun olduğunu tespit ederse, uyanık kalmasına yardımcı olmak için havalandırma sisteminden soğuk hava çıkacak. Öte yandan eğer Yui sürücünün rahatlayabileceği bir ortam tespit ederse, hava keseleri daralarak sürücülerin daha rahat bir duruş almalarını sağlayacak.

Araçta bulunan bir diğer hayat kurtarıcı özellik ise otomatik sürüş. Otomatik sürüş işleviyle birlikte gelen araç, park etme işlevini de otomatik olarak gerçekleştirebiliyor, bu sayede sürücülerin park yeri aramasına gerek kalmıyor.

Toyota, insanların LQ'yu denemelerine ve deneyimlemelerine olanak veren “Toyota Yui Project Tours 2020” adlı bir deneme sürüşü etkinliği başlatacak. Bununla birlikte Japon otomobil üreticisi, test sürüşü programını Haziran - Eylül 2020 tarihleri arasında başlatacak. Son olarak araç, Future Expo - 2019 Tokyo Motor Show'da 24 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

Kaynak : https://beebom.com/toyota-lq-concept-emotional-bond-driver/
15
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
2
2