Trump, ABD'deki Şiddet Olayları Sonrası Şiddet İçerikli Video Oyunlara Savaş Açtı

64
17
6
3
3
İçerisinde şiddet ögeleri içeren video oyunu oynayan kişilerin gerçek hayatta şiddete eğilimli olduğu düşünülüyor. Trump ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve büyük kayıplar verilen saldırılarda bu oyunların etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Ülkelerde gerçekleşen terör saldırıları sebebiyle birçok masum insan hayata veda ediyor. Bu saldırılara engel olmak için ise devletlerin özel teşkilatları, kendi hayatlarını hiçe sayarak ek mesai yapıyorlar.

Geçtiğimiz cumartesi günü Teksas'taki bir mağazada (Walmart) yaşanan terör saldırısı sonucu 20 vatandaş hayatını kaybetmişti. Bu saldırıdan sadece birkaç saat sonra ise bu sefer Ohio'da başka bir silahlı saldırı gerçekleşmiş ve 9 kişi öldürülmüştü.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise bugün önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada Trump, internetin ve video oyunlarının saldırıları normalmiş gibi göstermesini suçladı.

Sosyal medya platformlarının gizli ve karanlık bölgelerinden ve bu içeriklerin zararlı yanlarından bahseden ABD Başkanı "Şiddetin toplumumuzda yüceltilmesine artık bir son vermeliyiz. Bunlar arasında korkunç denebilecek görüntüler barındıran video oyunları da yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Gençlerin çok kolay bir şekilde şiddeti normal gösteren şeyleri kabul edebileceğine değinen Trump, bu tür durumların bir daha yaşanmaması için bu tür oyunların en kısa sürede tamamen kaldırılması ya da büyük ölçüde azaltılması gerektiğini söylüyor.

Gerekli işlemlerin derhal başlatılması gerektiğini sözlerine ekleyen ABD Başkanı'nın cümlelerine karşılık Şubat ayında ortaya konulan bir çalışma, şiddet içerikli oyunları oynayan kişilerin gerçek dünyadaki agresif davranışlarının diğerlerinden daha fazla olduğunu gösteren herhangi bir kanıtın bulunmadığını öne sürüyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming/trump-video-games-toledo-shooting-8chan-el-paso-press-conference-today-a9040066.html
64
17
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
64
17
6
3
3