Türk Mühendislerden Dünyanın ilk Mobil Hastanesi

90
10
9
2
1
Bodrum'da Türk mühendisler, dünyada ilk olan bir projeye imza attılar. Bir otobüsün modifiye edilerek hastaneye çevrildiği bu proje, doğal afet ve trafik kazalarında aktif olarak kullanılabilecek. Bu mobil hastane 8+1 hasta kapasitesine sahip ve bünyesinde 2 yoğun bakım ünitesi barındırıyor.

Teknoloji, her geçen gün hayatımıza biraz daha giriyor. Dünya çapında bilim insanları ise, yeni teknolojileri insan hayatına entegre edebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu kez Türk mühendislerin imzasını taşıyan bir proje, dünyada ilk olmasının yanı sıra, kullanılabilirliğinin çok yüksek olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Turizm cennetlerimizden olan Bodrum'da çalışan mühendisler, bir mobil hastane ürettiler. Bir otobüsü modifiye ederek üretilen bu mobil hastane, 8+1 hasta kapasiteli ve 2 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

İşte Türk mühendisler tarafından üretilen mobil hastane:

mobil hastane

Tam donanımlı bir hastaneye benzeyen bu mobil hastanede, 8 hasta monitörü ve 2 izleme ünitesi bulunuyor. Elektrik liftli sedyeler, çok fonksiyonlu yataklar ve merkezi oksijen sistemi gibi yeni teknolojilerin kullanıldığı bu mobil hastane, dünyada bir ilk olmasının yanı sıra yüzde yüz Türk malı olarak üretildi.

Hastaların tüm gereksinimlerini sağlayabilecek kapasitede olan bu otobüs, 8 hastaya 1 hafta boyunca yetebilecek oksijen sağlayabiliyor. Bu mobil hastanede 6 doktor ve 4 hemşire çalışabiliyor.

sağlık

Bu mobil hastanenin açılışında konuşan şirketin yönetim kurulu başkanı Gökhan Şen, sağlık alanında çok önemli bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bunun gururunu yaşadıklarını belirtti. Şen, bu mobil hastanenin trafik kazaları ve deprem gibi doğal afetlerin yaşandığı sırada hem Türkiye hem de dünya genelinde çok fazla iş görebileceğini söyledi. 

Hastaların durumunun ayrı ayrı izlenebildiğini söyleyen Şen, mobil hastaneye kurdukları ranza sisteminin 300 kilogramlık çeliklerle güçlendirildiğini ve her ranzanın hareket edebilme kabiliyetinin olduğunu, hem sabit pozisyonda hem de hareket halindeyken bu hastanede bulunacak hastaların güvenli bir şekilde tedavi edilebileceğini söyledi.

Kaynak : https://www.timeturk.com/dunyanin-tam-donanimli-ilk-mobil-hastane-otobusu-hastanesi-gorenleri-sasirtti/haber-1135449
90
10
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
90
10
9
2
1