Twitter'daki Mavi Tikli Sahte Hesaplar Tarih Olabilir: Blue Abonelerine Kimlikle Doğrulama Geliyor!

8
1
1
0
0
Twitter'ın, Blue abonelerinin doğrulanmasını sağlamak için kimlik yükleme özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu hamle platformun, mavi tik alabilen Blue abonelerinin farklı insanlarının kimliğine bürünerek insanları kandırması nedeniyle eleştirilmesinin ardından geliyor.

Elon Musk’ın başa geçmesinin ardından gündemden düşmeyen Twitter’ın ücretli abonelik sistemi Blue, bir süredir kullanımda. Yakın zamanda aylık 200 TL’nin üstünde fiyatlarla ülkemizde de çıkan bu sistem, mavi tik, daha az reklam, daha uzun videolar, yanıtlarda ve aramalarda üstte yer alma, tweet düzenleme ve daha birçok özelliği kullanıcılara sunuyordu.

Şimdi ise platformun Twitter Blue için yeni bir hamle yapmaya hazırlandığı görüldü. İlk olarak Watchful.ai tarafından fark edilen bu durum, şirketin Blue abonelerini doğrulamak için yeni bir özellik üzerinde çalıştığını gösterdi.

Twitter Blue için kimlik yükleyerek doğrulama gelebilir

Paylaşılan ekran görüntülerine göre Twitter, Blue abonelerinin kimliklerini yükleyerek doğrulayabileceği bir özelliği test ediyor. Gelen bilgilerde, kullanıcıların hesaplarını doğrulamak için kimliklerinin ön ve arka yüzünü yüklemenin yanı sıra bir selfie fotoğraf göndermesinin gerekeceği de görüldü.

Watchful.ai, TechCrunch’a yaptığı açıklamalarda özelliğin Twitter uygulamasını Android sürümünde bulunduğunu ve ABD’de test ediliyor olabileceğini belirtti. Twitter kullanıcılarının bu özelliği görüp görmediğinin ise bilinmediği aktarıldı.

Twitter, sahte hesaplara mavi tik verilmesinden dolayı eleştiriliyordu

Bilindiği üzere mavi tik onayı almak için Blue aboneliği yetiyordu. Platform da bundan dolayı sert eleştirilere maruz kalmıştı. Kötü niyetli kullanıcılar, doğrulandıktan sonra ünlü isimleri taklit ederek istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Twitter ise bunun sonrasında sistemi duraklatmış ve korumaları artırarak yeniden getirmişti.

Ancak yenilenen sistemin, telefon numarası doğrulaması istese de hâlen bu konuda savunmasız olduğu görüldü. Geçtiğimiz aylarda Washington Post’un yayınladığı bir rapor, Twitter’ın doğrulama sırasında kimlik istemediğini ortaya koydu. Bunu deneyen bir gazeteci, ABD’li bir senatörün kimliğine bürünerek mavi tik almayı başardı.

İşte bu yüzden de Twitter’ın henüz ne zaman çıkacağı bilinmeyen bu yeni özelliğinin büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz. Kimlik ve selfie yükleme zorunluluğunun gelmesi de bu tarz olayların önüne geçilmesini sağlayabilir.  

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/03/20/twitter-testing-government-id-based-verification-new-screenshots-show/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0