Twitter'da Mavi Tikli Hesapların 'Blue Abonesi' mi Gerçekten Onaylı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

17
6
2
0
0
Twitter'da mavi tikli hesaplar artık ayırt edici bir bilgi kutucuğuna bile sahip değil. Peki, Twitter'da mavi tikin Twitter Blue abonelerine mi yoksa gerçekten onaylı hesaplara mı verildiği nasıl ayırt edilir?

Eylül 2022’de Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, özel bir şirkete dönüştü ve artık Elon Musk’ın istekleriyle yönetilmeye başladı. Twitter için yeni oluşturulan en büyük gelir kapısı ise güncellenen Twitter Blue aboneliği oldu.

Twitter Blue aboneliğinin kullanıcılarına sunduğu en büyük özellik ise normalde sadece Twitter tarafından uygun görülen gerçek hesaplara verilen mavi tik rozeti idi. Bu değişiklikle birlikte mavi tik rozeti, Twitter ana sayfasında artık her hesapta görülmeye başladı. Peki, para verip mavi tik alanlar ile gerçek hesap olup Twitter tarafından onaylanan hesapları nasıl ayırt edeceğiz?

Twitter’da mavi tikli hesapları ayırt etmek artık çok daha zor

twitter

Twitter’da mavi tik rozetlerinin kime verildiğini ayırt etmek, nisan ayıyla birlikte daha zor bir hâl aldı. Artık mavi tik, Blue aboneliği için verilmiş olsa da hesap gerçekten onaylandığı için verilmiş olsa da üzerine tıkladığımızda aynı bilgi kutucuğu ile karşılaşıyoruz. Twitter Blue aboneleri ve onaylı hesaplara verilen mavi tiklerin ayırt edilmesini sağlayan ilk yöntem de ortadan kaldırıldı.

Daha önce mavi tikler arasındaki farkı yukarıdaki iki bilgi kutucuğu aracılığıyla öğrenebiliyorduk. Fakat bu iki bilgi kutucuğundaki metin artık tek bir metne dönüştürüldü, her iki olasılığı da bir araya getirdi:

twitter mavi tik

“Bu hesap Twitter Blue’ya abone olduğundan veya eski bir onaylanmış hesap olduğundan onaylı.”

Bir diğer deyişle Twitter Blue ve gerçekten onaylı hesaplara verilen mavi tiklerin statüsü kâğıt üzerinde birbiriyle eşitlendi. Ancak bu değişiklik Twitter’ın arayüzünü kapsasa da arka tarafını kapsamıyor. Halen bu farkı ayırt etmek için bir yol var.

Twitter’daki mavi tikler nasıl birbirinden ayırt edilir?

twitter mavi tik

Will Seager ve Walter Lim tarafından geliştirilen Google Chrome eklentisi “Eight Dollars (Sekiz Dolar)”, kimlerin neden mavi tike sahip olduğunu doğrudan ana sayfada bile görmenizi sağlıyor.

twitter mavi tik

Twitter Blue abonesi olarak mavi tik alan hesapların yanında “Paid”, Twitter tarafından onaylanan hesapların yanında ise “Verified” yazıları gözüküyor.

Eight Dollars eklentisine ulaşmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

  • UYARI: Bu eklentinin ne kadar süreyle görevini yerine getireceğini bilemiyoruz. Twitter, eklentinin faydalandığı arkaplan kodlarında değişiklik yaparsa eklentinin faydası da son bulacaktır.

17
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
2
0
0