Twitter’da Takip Etmeyenleri Takipten Çıkarma - Twitter Unfollow Kodu

22
7
6
1
0
Sosyal medya uygulamaları artık hayatımızın büyük bir parçası haline geldi. Instagram ve Twitter’daki takipçileri insanlar için çok önemli bir durumda. Bu durumda sizi geri takip etmeyen insanları takipten çıkmak bir nevi farz oluyor. Biz de sizler için Twitter’da sizi takip etmeyenleri otomatik olarak takipten çıkarmaya yarayan Twitter unfollow kodundan bahsedeceğiz.

Geleneksel medyayı neredeyse tamamen geride bıraktığımız şu dönemde artık sosyal medya elimiz ayağımız olmuş durumda. Bu noktada insanların Twitter ve Instagram hesapları kendileri için (maalesef) büyük önem teşkil ediyor. Bu mecralarda takip ettiğiniz birinin mutlaka sizi geri takip etmesi gerekiyor.

İnsanların takipçi sayısına bu kadar takık olduğu günlerde sizler için fazlasıyla işe yarayacak bir işlemden bahsedeceğiz: Twitter unfollow kodu. Twitter’da sizi takibi bırakanları toplu takipten çıkmanıza yarayacak olan bu kodu nasıl uygulayabileceğinizi anlattığımız içeriğimizde işlemleri detaylı ve anlaşılır bir biçimde açıklıyoruz.

Twitter unfollow kodu nasıl uygulanır?

Adım 1: Twitteri’ı eski haline döndürün

twitter unfollow kodu

Twitter unfollow kodunu kullanabilmemiz için ilk olarak Twitter’ı eski arayüzüne döndürmemiz gerekiyor. Bunu da kolay erişebileceğiniz bir Google Chrome eklentisi ile gerçekleştirebiliyoruz. İlk adım olarak buradan tarayıcınıza ekleyebileceğiniz Good Twitter eklentisi ile Twitter’ı eski arayüzüne çeviriyoruz ve tarayıcımızı yeniden başlatıyoruz.

Adım 2: Twitter’a giriş yapıp takip ettiğiniz kullanıcılar listesine gidin

twitter unfollow

Twitter’ın eski arayüzüne erişim sağlamamızla birlikte takip ettiğimiz kişileri gördüğümüz listeye girmemiz gerekiyor. Buraya giriş yaptıktan sonra takip ettiğimiz tüm kullanıcıların listesi elimizde oluyor.

Adım 3: F12 tuşuna basarak veya sağ tıklayıp ‘İncele’ diyerek geliştirici araçlarını açın

twitter unfollow

Chrome’da F12 tuşuna basarak veya sağ tıkladıktan sonra ‘İncele’ diyerek (Opera’da da aynı), Mozilla Firefox tarayıcısında ise Ctrl+Shift+K kombinasyonu ile geliştirici seçeneklerini açın. Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra yukarıdaki Console sekmesine gelin, burada kod girmeniz için beliren alana tıklayın.

Adım 4: Aşağıda vereceğimiz kodu ‘Console’ bölümüne yapıştırın ve Enter’a basın

twitter unfollow

Aşağıda vereceğimiz kodu geliştirici seçeneklerinin Console sekmesindeki alana yapıştırın ve Enter tuşuna basın. Görselde de görebileceğiniz gibi bu kod sizi takip etmeyen kişileri tespit ediyor ve otomatik olarak takipten çıkıyor. Merak etmeyin, sizi takip eden kişiler de takipten çıkarılmıyor.

Twitter unfollow kodu:

setInterval(function() {

$(".FollowStatus").each(function(){

$(this).parents(".Grid-cell.u-size1of2.u-lg-size1of3.u-mb10").remove();

});

$("div:not(.not-following) > .user-actions-follow-button").click();

}, 20000);

setInterval(function() {

$(".Grid-cell.u-size1of2.u-lg-size1of3.u-mb10").remove();

}, 30000);

setInterval(function() {

window.scrollTo(0,document.body.scrollBottom);

},5000);

setInterval(function() {

window.scrollTo(0,document.body.scrollHeight);

},1000);

Twitter unfollow işlemi tüyoları

twitter unfollow

Twitter unfollow işlemini yapabilmeniz için yukarıdaki işlemlerden de anlayacağınız üzere bir bilgisayara ihtiyacınız var. Twitter’ı eski arayüze döndürmemizin sebebi ise bu kodun eski bir kod olması ve sadece eski arayüz ile çalışması. İşlemi tamamladıktan sonra bu eklentiyi tarayıcınızdan kaldırıp güncel Twitter’a yeniden erişebilirsiniz.

İşlem sırasında sayfayı yenilerseniz işlem durur ve yeniden adımları tekrar etmeniz gerekir. Bunun olmaması adına işlemi yaptığınız sekmeye bir süre dokunmayın zira işlemin tamamlanma hızı bilgisayarınızın hızına göre değişkenlik gösterecektir. Ancak bir sıkıntı çıktığında kodu tekrar kopyalayıp yapıştırıp işleme baştan sorunsuzca devam edebiliyorsunuz.

Twitter unfollow kodu zararlı bir kod mu?

zararlı yazılım

Twitter’da sizi takibi bırakanları toplu takipten çıkmanıza yarayan bu Twitter unfollow kodu, tamamen zararsız bir kod. Herhangi bir bilginizi paylaşılmasını sağlamıyor çünkü onlara erişmiyor. Sadece o an önbellekte sizi takip etmeyen kullanıcıların kodlarını görüp onları otomatik olarak unfollow ediyor.

Ek olarak, aynı bu Twitter’ı eski haline döndüren Google Chrome eklentisi gibi birçok kullanışlı Chrome eklentisini listelediğimiz içeriğimize de bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Bir Webtekno içeriğinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi faydalı içerikler için sitemizi takipte kalmayı unutmayın :)

22
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
7
6
1
0