Uber'in Hava Taksi Merkezleri İşte Böyle Görünecek

27
3
0
0
0
Uber, Federal Havacılık Kurulu'nun verdiği şartlı izinle birlikte önümüzdeki yıl Hava Taksi'lerinin (Uber Elevate) testlerine başlamayı düşünüyor. 2023 yılına kadar testleri tamamlamayı planlayan Uber, sonrasında profesyonel olarak uçuşlarına başlayacak.

Uber'in hayatımıza girmesiyle birlikte yolcu taşımacılığı çok ciddi anlamda değişiklik gösterdi. Sundukları hizmetlerle birlikte yolculara değerli olduklarını hissettirmeyi amaçlayan Uber, bir yandan da geleceğe yönelik planlarını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Helikopterle yolcu taşımacılığı ve Uber Elevate ile yolcu taşımacılığı hizmetleri doğrultusunda çalışan Uber, nihayet çalışmalarının meyvesini toplamaya başladı. Federal Havacılık Kurulu'nun (FAA) şartlı izniyle önümüzdeki yıl içerisinde test uçuşlarına başlayacak olan Uber, 2023 yılında profesyonel anlamda hizmet vermeye başlamayı planlıyor. İşte Uber'in önümüzdeki yıl test uçuşlarına başlayacağı Uber Elevate;

Düşük irtifada uçacak olan ve 4 yolcu kapasitesine sahip olan Uber Elevate'i kullanmak isteyen müşteriler, 20 kilometrelik bir yolculuk için Uber'e 100 dolarlık bir ödeme yapacaklar. Ancak Uber yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda bu hizmetin ilerleyen dönemlerde biraz daha ucuzlayacağı bildirildi. İlk etapta kilometre başına yaklaşık 5 dolar ödeyecek olan müşteriler, hizmetin aktif olarak kullanılmasına başlamasından bir süre sonra 2.5 ila 3 dolar arasında bir ödeme yapacaklar.

Uber, Hava Taksi hizmetini ilk etapta 3 farklı şehirde kullanıma sunacak. Bu şehirler Dallas, Los Angeles ve Melbourne olacak. Belirlenen bu üç şehirde de Uber, Uber Elevate için uyumlu olan kendi havaalanlarını kuracak. Bu havaalanları en az 5 aracı aynı anda şarj edebilecek. Bununla birlikte çevresinde alışveriş merkezleri ve buna benzer yaşam alanları bulunacak. Havaalanlarının hepsi, Hava Taksi'leri şarj edebilmek için kendi güneş paneli sistemine sahip olacak. Böylece araçlar, temiz ve yenilenebilir enerji kullanılarak hem hizmet verecek hem de şarj edilebilecek. Bu havaalanlarınının inşası şu an için tasarım aşamasında. Tasarımların tamamlanmasının ardından bu yapılar, ilk olarak Melbourne'de kurulacak. Bunun sebebi test uçuşlarının merkezinin Melbourne olması. İşte bazı havaalanı tasarımları;

Bu iki tasarımdan birisinin Los Angeles'ta kurulması planlanıyor.

Dallas'ta kurulması planlanan havaalanının tasarımı ise bu şekilde.

Bu tasarım da Uber'in testlerinin merkezinin olacağı Melbourne şehri için tasarlanmış durumda.

Uber'in bu hizmetiyle birlikte önümüzdeki dönemlerde taşımacılık anlayışının ciddi anlamda değişeceği su götürmez bir gerçek. Uber'in taşımacılık sektörüne yeni bir yön vereceği bu hizmetin hayatımıza girmesiyle birlikte, diğer yolcu taşımacılığı hizmet vericilerinin Uber ile nasıl rekabet edileceği merak konusu.

Kaynak : https://mashable.com/article/uber-air-flying-taxis/
27
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
3
0
0
0