Valve, Yeni Zelanda'da Gerçekleşen Terör Saldırısının Failini Öven Steam Profillerini Kaldırdı

91
34
5
4
3
Valve, geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki camilere yapılan terör saldırısı ardından Steam'de ortaya çıkan ve beyaz üstünlüğünü savunurken teröristlere övgüler içeren 100'den fazla profili kaldırdığını açıkladı.

Kotaku'nun aktardığına göre yapılan terör saldırısı sonrasında birçok kullanıcı, profilini saldırıyı düzenleyen teröristin adını, fotoğrafını ya da saldırının görüntüsü içerecek şekilde değiştirmiş. 50 kişinin hayatını yitirdiği saldırı sonrasında bu tarz "değişiklikler" yapan profillerin sayısı başta 66 iken, daha sonrasında 100'e kadar ulaşmış.

Kotaku, Valve ile iletişime geçtikten sonraysa bu profillerin temizlendiğini bildiriyor. Ancak teröristi ya da daha önce 2011'de Norveç'te gerçekeleşen katliamın ve Charleston, Isla Vista ve Parkland olaylarının faillerini öven sayfalar da maalesef hala Steam'de bulunuyor. Bu konuda da tekrar Valve ile iletişime geçildiğini belirtelim.

2 gün önce gerçekleşen saldırının ardından birçok sosyal medya kuruluşu, saldırının görüntülerinin yayılmasını önlemek için çalıştı. YouTube, insanların katledildiği videonun tekrar tekrar yüklenmesini durdururken, Reddit de ölen insanların videolarını içeren bir subreddit olan r/watchpeopledie'ı süresiz olarak banlamıştı. Hatta Yeni Zelanda'lı yayın kuruluşu Sky New Zealand, Sky Australia'nın ülkede yayın yapmasını engellemişti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/16/18268890/valve-steam-user-tribute-new-zealand-shooter-removed
91
34
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
91
34
5
4
3