Facebook, Yeni Zelanda Terör Saldırısıyla İlgili 1,2 Milyon Videoya Müdahale Edildiğini Açıkladı

47
6
4
2
2
Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen saldırının ardından 1,5 milyon videonun platforma yüklendiğini bildiren Facebook, bu videoların 1,2 milyonunu engellediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen terör saldırısının ardından sosyal medya fazlasıyla karışmış durumda. Saldırıyı gerçekleştiren terörist bunu canlı olarak yayınladığı için Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformlarında bu yayından kesitler dolaşmaya başladı.

Durum böyle olunca sosyal medyanın patronları da daha fazla önlem almak zorunda kaldılar. Facebook, saldırıdan sonra geçen 24 saat içerisinde 1,5 milyon videonun platformda yayınlandığını açıkladı. Bu konuyla ilgili konuşan Facebook, yayınlanan 1,5 milyon videonun 1,2 milyonunun engellendiğini açıkladı. Buna ek olarak Facebook, cami saldırıyla ilgili insanların rahatsız olabileceği düzenlenmiş videoları da kaldırdığını açıkladı.

"İlk 24 saatte saldırıyla ilgili küresel olarak 1,5 milyon video paylaşıldı ve bu videoların 1,2 milyonu yükleme sırasında engellendi."

Bildiğiniz üzere Yeni Zelanda saldırısının sorumlusu olan kişi Facebook aracılığıyla saldırının 17 dakikasını canlı olarak yayınlamıştı. Bu olayın ardından Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Facebook ile canlı yayın hakkında görüşmek istediğini belirtti.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-newzealand-shootout-facebook-video/facebook-says-it-removed-1-5-million-videos-of-the-new-zealand-mosque-attack-idUSKCN1QY05X?feedType=RSS&feedName=topNews
47
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
47
6
4
2
2