WhatsApp'a Yakın Zamanda Gelmesini Beklediğimiz 3 Özellik

49
17
5
5
1
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın uzun zamandır dillendirilen ancak bir türlü gelmek bilmeyen bazı özellikleri bulunuyor. Şimdi sizlere, WhatsApp'ın en kısa zamanda kullanıcıların hizmetine sunmasını beklediğimiz üç özellikten bahsedeceğiz.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün pek çok akıllı telefon kullanıcısının bir numaralı uygulaması konumunda. Bu durumun farkında olan WhatsApp geliştiricileri de uygulamaya yeni özellikler ekleyebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar.

Zaman zaman WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikleri sizlerle paylaşıyoruz. Paylaştığımız bu özellikler kimi zaman kısa bir süre içerisinde kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Bazı özelliklerse aradan uzun zaman geçmesine rağmen bir türlü kullanıcıların hizmetine sunulmuyor. Şimdiyse sizlere, kısa bir süre içerisinde WhatsApp'a gelmesini beklediğimiz 3 önemli özellikten bahsedeceğiz.

WhatsApp

Çoklu platform desteği

Geçtiğimiz aylarda WABetaInfo, WhatsApp geliştiricilerinin çoklu platform desteği üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Ancak gelinen süreçte WhatsApp yetkilileri, pek çok kullanıcının işine yarayacak bu özellikler ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. Buna rağmen WABetaInfo'nun açıklamaları, WhatsApp'a çoklu platform desteğinin geleceğini net bir dille müjdeliyor.

Bu özelliğin kullanıcılara sunulmasıyla birlikte tek bir WhatsApp hesabı, farklı cihazlar üzerinden rahatlıkla kullanılabilecek. Ancak bu özellik beraberinde WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin de yenilenmesini gerektirecek. Belki de bu yüzden WhatsApp yetkilileri, şu ana kadar bu yeni özelliği duyurmadılar.

Boomerang videoları oluşturma 

Bu özellik WhatsApp için şart mı emin değiliz ancak Instagram'ın popüler özelliklerinden bir tanesi olan "Boomerang" da tıpkı çoklu platform desteği gibi geçtiğimiz aylarda WhatsApp için dillendirildi. Bu iddiaların sahibi de yine WABetaInfo'ydu ve hatta, konuyla ilgili bir de video paylaşılmıştı

WhatsApp

iOS versiyonunda bildirimler üzerinden sesli mesajları dinleyebilme

Aslına bakacak olursak bu özellik artık gelmek üzere. Bunun nedeniyse WhatsApp'ın geçtiğimiz hafta, iPhone kullanıcıların sesli mesajları bildirimler üzerinden dinleyebilmesini sağlayan yeni özelliğini test etmeye başlamış olması. Bu özellik sayesinde iOS kullanıcıları, WhatsApp'tan kendilerine gönderilen sesli mesaj veya ses dosyalarını bildirim kartlarından dinleyebilecekler.

Bonus: Karanlık Mod

WhatsApp kullanıcılarının eminiz ki hepsi, saatlerini harcadıkları bu uygulamada karanlık mod özelliğini bekliyorlar. Umarız en kısa süre içerisinde WhatsApp geliştiricileri, kullanıcıların haklı isyanlarına kulak vererek bu özelliği WhatsApp'a getirirler.

Kaynak : https://trak.in/tags/business/2019/09/12/whatsapp-update-5-upcoming-cutting-edge-features-you-should-be-aware-of-september-2019/
49
17
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
49
17
5
5
1