Windows 10'da Çoğu Kullanıcıyı Rahatsız Eden Sorunun Basit Çözümü

44
13
6
4
3
Bir Windows 10 kullanıcısıysanız klavyenizdeki medya tuşlarından herhangi birine bastıktan sonra çıkan katmanın uzun bir süre orada kaldığını ve siz gitmesi için yalvaracak konuma gelseniz de oradan gitmediğini görmüşsünüzdür. Birçok kişiyi rahatsız eden bu sorun, Albacore isimli bir kullanıcı tarafından çözüme kavuşturuldu.

Son günlerde birçok kişi, klavyedeki medya tuşlarına basıldığı zaman ses katmanının ortaya çıkması sorunundan şikayet ediyor. Bazı insanlar da bu soruna dair çözümler sunmuş durumda.

Şikayetlerin ortak noktası olarak katmanın işlevsel bir yönü olmadığını ve direkt olarak kapatılamadığını söyleyen kullanıcılar, katmanın gitmesini beklemenin son derece sinir bozucu olduğunu aktardı.

microsoft

Windows 10 kullanıyorsanız ve klavyenizdeki medya tuşlarından birini kullanarak bunu hemen deneyebilirsiniz. En basit örneğiyle bir ses dosyası açıp ses açma tuşu ya da kısayolunu kullanarak ekranda beliren katmanın kendi kendine gitmesini bekleyebilirsiniz.

Olaya direkt olarak baktığımız zaman ses katmanının çözümü olarak Microsoft'un izleyebileceği iki yöntemi rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunlardan birincisi katmanın sağ üst tarafına bir çarpı işareti koyarak hemen katmanı kapatma imkanını sağlamak. İkinci yöntemse katmanın dışında herhangi bir yere tıklayarak katmanın yok olmasını sağlamak. Tabii ki şu an iki yöntem de işe yaramıyor.

windows 10

Albacore isimli bir Twitter kullanıcısı, bu soruna çok kolay bir çözüm üretti. Çözüm son derece kolay olsa da Microsoft'un neden bunu yapmadığı ya da neden kullanıcıların bunu keşfetmeleri gerektiğini düşündüğü de merak konusu.

Albacore, Twitter'da bu sorundan yakınan biri için verdiği cevapta, sanatçının isminin üstüne tıklamanın katmanı direkt olarak kapattığını belirtti. Tabii ki bu yalnızca yerel dosyalarınızda ya da internet üzerinde işe yarıyor. Spotify'da aynı işlemi uyguladığınız zaman Spotify uygulaması açılıyor ve bu sefer de Spotify uygulamasını alt sekmeye atmanız gerekiyor.

Şu an için sunulan çözümler yalnızca kullanıcıların bulduğu küçük ipuçları niteliğinde olsa da Microsoft'un yakın zamanda bu soruna el atması umuluyor. Tabii ki Microsoft'un bu sorunu hiç çözmemesi durumuna karşı kendiniz bu yöntemi kullanmaya alıştırmanızı da öneriyoruz.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/one-very-simple-windows-10-trick-to-make-your-life-easier-526723.shtml
44
13
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
44
13
6
4
3