Windows Kullanıcılarının Yıllardır Beklediği Özellik Nihayet Geliyor!

36
17
4
2
1
Microsoft, Windows Görev Yöneticisi'nde istediğiniz uygulamayı ya da hizmeti anında bulmanızı sağlayacak arama çubuğu özelliğini test etmeye başladı. Bununla birlikte Görev Yöneticisi'ne tema seçenekleri de ekleniyor.

Microsoft, yıllardır pek çok Windows kullanıcısının yolunu gözlediği o küçük ama kullanışlı özelliği en sonunda geliştirmeye başladı. Windows işletim sistemindeki Görev Yöneticisi, artık çalışan uygulamaları anında bulmanızı sağlamak için bir arama çubuğuna kavuşacak.

Microsoft, Görev Yöneticisi’ne gelecek arama çubuğu özelliğinin testlerine Insider kullanıcıları ile başladı. Kullanıcılar, çalışan hizmetleri ve uygulamaları sadece adıyla değil, yayıncı adı veya PID’si ile sorgulatabilecekler.

Arama, diğer sayfalara da yansıyacak:

görev yöneticisi

Arama çubuğunda arattığınız ifade, sadece yazıyı yazdığınız sayfada değil, Görev Yöneticisi’nin diğer sayfalarında da gösterilecek. Kullanıcılar, yeni hizmet sayesinde özellikle çok yüksek sayıda hizmetlerin çalıştığı esnada uygulamaları daha kolay bir şekilde bulup gerekli işlemleri yapabilecekler.

Yeni özellik sadece arama çubuğu da olmayacak:

görev yöneticisi

Normalde Windows’ta tercih ettiğiniz açık ya da koyu temaya ayak uyduran Görev Yöneticisi, artık istediğiniz temada çalıştırılabilecek. Yani Windows’u açık temada kullanırken, Görev Yöneticisi’ni koyu temada kullanabileceksiniz.

Yeni özellikler için henüz tarih verilmedi.

Kaynak : https://blogs.windows.com/windows-insider/2022/11/10/announcing-windows-11-insider-preview-build-22621-891-and-22623-891/
36
17
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
17
4
2
1