Xbox'ın Patronu Phil Spencer: "Scarlett, Son Oyun Konsolumuz Olmayacak"

12
1
0
0
0
Çevrimiçi canlı akış ile oyun devri, çok yakında tüm dünyayı saracak gibi görünüyor. Bazı kesimler, bu ortamda konsolların sonunun geleceğini düşünüyor olsa bile Xbox'ın patronu Phill Spencer'e göre durum böyle değil.

Video oyunların internetten canlı akış ile oynanması fikri tam olarak uygulamaya konulmuş değil ancak kesinlikle gelecek gibi görünüyor. Google, Sony ve elbette Microsoft, önümüzdeki yıl canlı oyun akışı için büyük bir mücadele içine girmeye hazır. Peki bu, konsolların sonunun geldiğine mi işaret ediyor?

Dünyanın gelecek birkaç yıl içinde oyunlar için tamamen canlı akış modeline geçeceği düşünüldüğünden bir sonraki oyun konsollarının (PS5 ve Project Scarlett) bazı kesimler tarafından son nesil olacağına inanılıyor ancak Xbox patronu Phil Spencer'a göre durum böyle değil.

E3’teki bir röportajında “Neyi planladığımızı söyleyeceğim” diyen Spencer, “Scarlett'in son konsolumuz olmasını planlamıyoruz” şeklindeki açıklamasıyla konuya netlik kazandırmış oldu.

Bu açıklamadan sonra konsolların geleceği daha da merak edilir bir hâle geldi. Akıllarda, gelecek sene çıkarılacak Project Scarlett'ten sonra ne tür bir konsolun geleceği yönünde bir soru oluşmaya başladı. Yeni nesillerde nasıl değişikliklerin yapılabileceği şimdiden merak konusu oldu.

Spencer, buna cevap olarak Scarlett’ten sonra çıkaracakları her yeni konsolda neyin ‘anlamlı’ olacağını düşünmeleri gerektiğini söyledi. Ardından bir sonraki konsol için şu açıklamalarda bulundu:

"4K'nın anlamlı olacağını düşündük. Öyle düşünmüyorsanız gidip bir S ya da bir PlayStation veya herhangi bir konsolu alabilirsiniz ancak 4K ve 6 teraflop düşünüyorsanız ve bunlar istediğiniz şeylerse 4K kalitesi sağlayabilecek bir hafıza bant genişliğine ve GPU'ya sahip olduğumuzdan emin olmak istedik. Sanırım bir sonraki nokta için anlamlı bir şeyimiz var. Bunun ötesinde ne olacağını bilmiyorum ancak başka bir konsol yapmamak gibi planlarımız bulunmuyor."

Sonuç olarak çevrimiçi oyun deneyimi, gelecek için büyük bir adım olarak görülse bile Microsoft'un henüz Project Scarlett'ten sonra bile konsolların sonunu getirmeyeceği anlaşılıyor.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-06-13-xbox-boss-phil-spencer-were-not-planning-for-scarlett-to-be-our-last-console
12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0