Xiaomi, Android 11 ile iOS 14'ün Merak Edilen Bir Özelliğini MIUI 12'ye Getiriyor

69
12
7
5
2
Xiaomi, yeni nesil mobil işletim sistemlerinin en dikkat çekici özelliklerinden çift dokunmayı MIUI 12'ye getiriyor. Söz konusu özellik ile birlikte atanan bir kısayolu telefonun arkasına iki kez dokunarak gerçekleştirebileceksiniz.

Google, Android 11 ile birlikte; Apple ise iOS 14 ile birlikte işletim sisteminin ‘sezgiselliğini’ artırabilmek adına ‘çift dokunma’ özelliğini duyurmuştu. Söz konusu özellik ile akıllı telefonunuzun arkasına iki kez dokunduğunuzda atanan bir kısayol gerçekleştiriliyordu.

XDA Developers’ın kıdemli geliştiricilerinden Kacskrz, Xiaomi’nin Android tabanlı kendi arayüzü olan MIUI’ın son sürümü MIUI 12’nin kodlarında yeni bir özellik keşfetti. Söz konusu özelliğe göre Xiaomi, kendi arayüzü için çift dokunma özelliği geliştiriyor ve bu özellik, iki kez dokunma ve üç kez dokunma olmak üzere iki farklı kısayol atamasını mümkün kılıyor.

MIUI 12 çift dokunma özelliğinin ekran görüntüsü

MIUI 12 çift dokunma

Kacskrz, Redmi Note 7 üzerinde gerçekleştirdiği denemelerde çift dokunma özelliğini görüntülemeyi başarmış olsa da özelliği aktif bir şekilde çalıştıramadı. Bununla birlikte Xiaomi’nin MIUI 12 çift dokunma özelliğinin; ekran görüntüsü alma, el feneri açma/kapama, kontrol merkezini açma, bildirim menüsünü açma, kamerayı açma gibi özellikleri destekleyeceği görülüyor.

Yine de MIUI 12 çift dokunma özelliğinin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ve özellik yayınlandığında daha fazla kısayol seçeneğine sahip olabileceğini hatırlatalım. Xiaomi, söz konusu özelliği Android 11 tabanlı MIUI 12 ile mi kullanıma sunacak, yoksa Android 10 tabanlı MIUI 12 sürümleri de çift dokunma özelliğine kavuşacak mı şu an için bilemiyoruz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-miui-12-back-double-triple-tap-gestures-apple-ios-14-google-pixel-phones/
69
12
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
69
12
7
5
2