Xiaomi, Dahili Kablosuz Kulaklığı Olan Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

68
13
10
3
1
Xiaomi, aldığı yeni bir patentle akıllı telefonların geleceğinin hangi yönde evrilebileceğini gösterdi. Şirketin yeni patenti hem ön kamerası olmayan hem de dahili kablosuz kulaklıklara sahip olan bir telefonun geliştirilmekte olduğunu gösteriyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olmayı başardı. Şirket, bugüne kadar piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarda kimi zaman yüksek donanım özelliklerini uygun fiyatla sundu kimi zaman da tasarım açısından radikal değişiklikler içeren ürünler tanıttı. Şimdiyse Xiaomi, çok konuşulacak bir akılı telefon için patent aldı.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte kablosuz ürünler büyük bir önem arz eder hale geldi. Özellikle de kablosuz kulaklıklar, son dönemlerde iyiden iyiye popülerleşti. Bu durumu görmezden gelmeyen Xiaomi mühendisleri de tüketicileri etkileyecek bir adım atmışlar gibi görünüyor. Xiaomi'nin patentlediği yeni akıllı telefon, dahili bir kablosuz kulaklıkla birlikte geliyor.

İşte Xiaomi'nin dahili kablosuz kulaklıklara sahip olan o patenti

Xiaomi

LetsGoDigital aracılığıyla ortaya çıkarılan patentte, bir kablosuz kulaklığın telefonun üzerinde yer alan bölüme yerleştirildiği görünüyor. Yani Xiaomi'nin bu akıllı telefonuyla kablosuz kulaklıklar, daima telefonla birlikte taşınacak. Bu sayede kablosuz kulaklıkları unutma ya da kaybetme gibi bir durum tarihe karışmış olacak. Elbette böylesi bir avantaja sahip olunması için Xiaomi'nin bu akıllı telefonu piyasaya sürmesi gerekiyor.

Xİaomi

Xiaomi'nin aldığı akıllı telefon patentinin dahili kablosuz kulaklıkları, hareketli bir mekanizmaya sahip. Bu mekanizma, kablosuz kulaklığın uçlarının dönebilmesini sağlıyor. Bu sayede kulaklık, telefona takıldığı zaman minimum alan kaplıyor. Kullanıcılar, kulaklığı telefondan çıkardıktan sonra da döndürerek kulaklarına takıyorlar. 

Xiaomi

Kablosuz kulaklıkların en temel problemi, kullanım süreleri. Bugüne kadar gördüğümüz kablosuz kulaklıklar, sahip oldukları kutularla şarj ediliyorlardı. Xiaomi'nin yeni patentindeki kablosuz kulaklıklarda ise herhangi bir şarj kutusu yok. Kullanıcılar, şarj kutusu yerine akıllı telefon kullanacaklar ve kulaklıkları, akıllı telefon aracılığıyla şarj edecekler. Ancak bu durumun telefonunun bataryasını nasıl etkileyeceği şu an için bilinmiyor.

Xiaomi'nin patentlediği yeni akıllı telefonun tek ilginç noktası, bu akıllı telefonun dahili kablosuz kulaklıklara sahip olması değil. Eğer yukarıdaki görüntülere dikkatlice baktıysanız, ön kamera için çentik ya da deliğin olmadığını fark etmişsinizdir. Bu durum, Xiaomi'nin yeni patentinin ekran altı kameraya sahip olabileceğini gözler önüne seriyor. Xiaomi, eğer bu patenti piyasaya sürerse akıllı telefon sektöründeki tüm dengeleri değiştirebilir.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/07/27/xiaomi-patent-a-smartphone-with-a-built-in-wireless-headset/
68
13
10
3
1
Emoji İle Tepki Ver
68
13
10
3
1