ePasaportların Üretim Tarihi Açıklandı: Dünyanın En Güvenli Pasaportu Olacağı Söyleniyor! İşte Bilinen Özellikleri

27
12
7
2
1
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyada yapılan açıklama ile, Türkiye'nin yerli ve milli pasaportunun üretimine 25 Ağustos'ta başlanacağı açıklandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Şubat ayında yeni pasaportlar için çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmaların amacı ise hem yerli ve milli bir pasaport üretmek, hem de ülkemizin pasaportunun kopyalanabilmesine engel olmak olarak belirtilmişti. Bu çalışmalarda sona gelindi. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmada son aşamaya gelindiği, sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bu duyuru ile birlikte yeni pasaportun üretimi 25 Ağustos'ta başlıyor.

ePasaport'un özellikleri:

yeni pasaport

  • Holografik şerit
  • Hayalet resim,
  • Harflerle oluşturulan portre fotoğraf,
  • Metamorfik desen,
  • Yeni kimlik kartlarındaki gibi temassız çip kullanımı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada hem Türkiye'de hem de dünyada pandemi nedeniyle pasaport taleplerinde büyük bir artış olduğu belirtilirken, küresel ölçekte tedarik zinciri bozulduğu için, pasaport üretiminde kullanılan çiplerin ve diğer malzemelerin tedariğinin de aksadığı ifade edildi. Bazı ülkelerde pasaport temin süresinin altı ayı geçebildiği belirtilirken, ülkemizde ise umumi (bordo) pasaport taleplerinin 30, hususi (yeşil) pasaport taleplerinin de en fazla 60 gün içinde karşılandığının altı çizildi. 

Yılın ilk 7 aylık döneminde 1 milyon 360 bin pasaport düzenlenirken, pasaport alan kişilerin yüzde 58'inin hiç yurtdışına çıkmadığı ifade edildi. 

Bu yıl içinde yaptıkları çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Genel Müdürlük, "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bugün itibarıyla 76 milyon 842 bin kimlik kartı, 8 milyon 811 pasaport, 17 milyon 343 bin sürücü belgesi, 41 bin özel güvenlik kimlik kartı ve 30 bin fahri trafik müfettiş kartı basılarak ülkemizin en uzak noktasındaki vatandaşımıza en geç 3 gün içinde teslim edilmiştir." ifadelerini kullandı. 

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/gundem/yerli-ve-milli-pasaportun-uretimi-25-agustosta-basliyor/2665735#
27
12
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
12
7
2
1