Yargıtay Kararına Göre Yetişkin İçerikli Sitelere Giren Çalışanlar Kovulabilecek

156
46
24
5
5
Yargıtay, emsal niteliğindeki yeni kararla iş yerinden yetişkin içerikli sitelere girenlerin işten çıkarılmasına yeşil ışık yaktı. Artık işyeri bilgisayarından cinsel içerikli sitelere girmenin cezası işten çıkarılmak olabilecek, tazminat hakkı kaybolacak.

İş yerinde bulunan bilgisayarı yetişkin içerikli sitelere girmek için kullanan işçi, tazminat verilmeden işten kovuldu. Bunun üzerine çalışan da iş yerine dava açtı. Yargıtay, verdiği emsal kararda iş yeri bilgisayarından yetişkin içerikli siteye giren çalışanların tazminatsız olarak işten çıkarılabileceğine hükmetti.

Üç yıldır çalıştığı iş yerinde, işverene ait bilgisayardan cinsel içerikli internet sitesine giriş yapan çalışan, işten çıkarılmasının ardından dava yoluna gitti. 6. İş Mahkemesi’nde görülen davada davacı, iş akdinin davalı işveren tarafından haksız şekilde feshedildiğini belirterek tazminatlarının, yıpranma yapı ücretinin, yıllık ücretli izin ücretinin kendisine ödenmediğini söyledi.

Şirket avukatı ise davacının kullandığı bilgisayarda işi ile ilgisi bulunmayan yasaklı sitelere girdiğinin tespiti üzerine işçinin sözleşmesinin haklı olarak feshedildiğini savundu. Mahkeme davayı kısmen kabul etti. Davalı avukatı da temyiz yoluna başvurdu.

Cinsel içerikli sitelere giren çalışanlar işten atılabilecek

yargıtay

Yargıtay 9. hukuk Dairesi, aldığı emsal niteliğindeki karar ile birlikte yetişkin içerikli siteye giren çalışanın atılmasının yolunu açtı. Davacının idari çalışan olduğu vurgulanan kararda, 'Davacıya tahsis edilen bir bilgisayar bulunduğu, davalı vekilinin dosyaya sunduğu çıktılar incelendiğinde, bu bilgisayarda cinsel içerikli konuşma ve fotoğrafların bulunduğu internet sitelerine girildiği anlaşılmaktadır. Bu sitelerdeki giriş saatlerinin ağırlıklı olarak mesai saati içinde olduğu, davacının bu internet sitelerine giriş yaptığının tespit edildiği, iş akdinin de aynı gün feshedildiği anlaşılmaktadır. Davacının bu eylemi doğruluk ve bağlılığa aykırı olup, davalının güvenini kötüye kullanan davacının iş akdinin feshi haklı olduğundan davacının kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi gerekirken kabulü hatalıdır. Mahkemenin davanın kabulü yönündeki kararı oy birliği ile bozulmuştur' denildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/yargitay-karar-verdi-o-sitelere-giren-calisanlar-isten-cikarilacak-41302291
156
46
24
5
5
Emoji İle Tepki Ver
156
46
24
5
5