YouTube Music’in Android Uygulamasına Podcast Özelliği Çok Yakında Gelebilir

6
0
0
0
0
Birkaç ay önce YouTube Music'e geleceği açıklanan podcast özelliğinin kodları, uygulamanın güncel sürümünde ortaya çıktı. Kodlarla birlikte eklenecek özellikler hakkında da ipuçları gün yüzüne çıkmış oldu.

YouTube’un 2015 yılında Spotify ve Apple Music’e rakip olması için piyasaya sürdüğü YouTube Music, ilk etapta her ne kadar insanların gözünde “Spotify çakması” olmaktan öteye gidemese de platformun tüm dünyada kullanıma açılmasıyla birlikte YouTube Music bir anda dünyanın en çok kullanılan 3 müzik platformundan birisi olarak zirvedeki yerini aldı.

Başarısını daha da ileriye taşımak ve rakiplerine yetişmek için sürekli olarak yeni özellikleri kullanıcılarla buluşturan YouTube, geçtiğimiz aylarda uzun zamandır platforma gelmesi beklenen podcast özelliğinin “yakında” kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Bugünse uygulamanın son sürümünde bu özelliğin kodlarına rastlandı.

Çok yakında YouTube Music üzerinden podcast dinleyebileceksiniz

YouTube Music’in bugün güncellenen Android uygulamasındaki kodları inceleyen 9To5Google ekibi, uygulamanın kodlarının arasında yeni podcast özelliği hakkında bazı ipuçlarına rastladı. Ortaya çıkan bilgilere göre kullanıcılar tıpkı şarkılarda olduğu gibi farklı podcastlerin bölümlerini sıraya ekleyerek arka arkaya dinleyebilecek.

Ayrıca kullanıcılar YouTube’da yayınlanan videolu podcastleri de isteğe göre hem videolu hem de sadece ses halinde izleyebilecek ve indirebilecek. Hazır indirmek demişken, evet tabii ki podcastlerinizi de daha sonra dinlemek ya da izlemek için telefonunuza indirebileceksiniz.

Ayrıca YouTube Music’in arama sekmesine podcastlerle ilgili arama seçeneklerinin de ekleneceğini kodlara bakarak görebiliyoruz. Tüm bunlara ek olarak uyurken podcast dinleyen kullanıcılar için de podcastlere “uyku zamanlayıcısı” özelliğinin ekleneceğini belirtelim.

YouTube yetkilileri her ne kadar özelliğin ne zaman yayınlanacağını açıklamasa da kodların güncel uygulamaya eklenmesi, podcastlerin önümüzdeki birkaç ay içerisinde kullanıcılara sunulacağını bizlere gösteriyor.

YouTube Music'in son sürümünde ortaya çıkan kodlar

Episode added to queue

Episode will play next

Episodes

Podcasts

Downloaded Episodes

Music and podcasts you download will appear here

Sleep timer

Sleep timer \u2022 %1$s %2$s left

Kaynak : https://9to5google.com/2023/03/14/youtube-music-podcasts-support/
6
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
0
0
0
0