YouTube'a Ortak Canlı Yayın Açma Özelliği Geldi: Nasıl Kullanıldığını Anlattık

8
2
1
1
1
YouTube, birden fazla içerik üreticisinin canlı yayın açabileceği 'ortak canlı yayın' özelliğini belli Android ve iOS kullanıcılarına getirmeye başladı.

Popüler video platformu YouTube, geçtiğimiz yıl içerik üreticilerinin ortak canlı yayın açmasını sağlayan bir özelliğin geleceğinin sinyallerini vermişti. Bugün Google tarafından yapılan bir açıklama da özelliğin resmen Android ve iOS’e gelmeye başladığını ortaya koydu.

‘Ortak Canlı Yayın’ ismiyle duyurulan yeni özellik, birden fazla insanın aynı anda canlı yayın yapmasına olanak tanıyor. Şirket, 50 aboneye sahip herkesin canlı yayınlarına konuk alabileceği belirtilirken sadece bir konuğun canlı yayında yer alabileceğini de aktarıyor. Canlı yayın boyunca konukların değiştirilebileceği de açıklamalar arasında yer alıyor.

Ortak Canlı Yayın özelliği nasıl kullanılacak?

Google, ortak yayınların bilgisayardan planlanabileceğini; ancak yayını yapmak için cep telefonlarının kullanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca konuklarla nasıl canlı yayın yapılabileceği de paylaşıldı:

  1. YouTube uygulamasını açın
  2. Alt kısımdan, ‘Oluştur’ ve sonrasında ‘Ortak Canlı Yayın’a dokunun
  3. Başlık, açıklama, para kazanma, küçük resimler ve görünürlük ayarları gibi detayları girin
  4. ‘Bitti’ kısmına dokunun ve ‘Ortak yayıncıyı davet edin’ konuğunuzu seçeneklerden birini seçerek davet edin
  5. Konuğunuz bağlantıya tıklayıp bekleme odasına yönlendirildiğinde ‘Ekle’ bölümüyle konuğunuzu ekleyin ve ‘Canlı Yayın Başlat’a dokunarak yayını açın

Konuklar için bir abone sınırlaması olmadığını belirtelim. Ayrıca Google, konukların da reklam geliri elde edebileceğini kaydediyor. Bunların dışında özelliğin şimdilik küçük bir içerik üretici grubuyla test edildiği, yakında daha fazla kullanıcı için geleceği de ekleniyor. Yani şimdilik bu özelliğe herkes erişemiyor.

Kaynak : https://support.google.com/youtube/answer/12112663
8
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
1