İnternet Tarihine Adını Kazıyan ZippyShare, Kapanacağını Açıkladı (İnternet Kullanıcılarına Trip Attı)

90
3
2
0
0
Dosya paylaşım platformlarının en kurnaz olmayanı ZippyShare, üzücü bir haber paylaştı. Platform, mart ayı sonunda internete veda ediyor.

İnternetten dosya indirirken reklam spamlarından bıkanların, hayatını bekleme sürelerine adamaktan kusanların kurtarıcısı olan bir-iki dosya paylaşım platformu vardı... Artık bunlar arasından birisine daha veda ediyoruz.

2006’dan bu yana basit, sade ve uğraşsız arayüzüyle hizmet veren, ‘İndir’ dedin mi dosya indiren ZippyShare, mart ayı sonunda kapanacağını açıkladı. Açıklama, platformun beş yıl sonra paylaştığı ilk blog gönderisinde yer aldı.

ZippyShare tarafından paylaşılan açıklama:

zippyshare

“Ay sonunda projeyi sonlandırma kararı aldık. Lütfen önemli dosyalarınızın yedeğini alın, bunun için yaklaşık iki haftanız var. O zamana kadar site herhangi bir değişiklik yapılmadan çalışacaktır.”

ZippShare neden kapanıyor? Bu sorunun cevabı da aynı blog yazısında yer aldı:

2006'dan beri değişmeyen formla piyasadayız - reklam destekli/ücretsiz dosya barındırma. Ancak, sunduğumuz hizmetlerin çok basit olduğu iddia edilen formülünün buharı yavaş yavaş tükendiğinden, yıllar geçtikçe daha az ziyaret ediyorsunuz. Sanırım piyasadaki tüm rakip dosya depolama hizmeti şirketleri daha iyi görünüyor, daha iyi performans ve daha fazla özellik sunuyor. Artık kimsenin bizim gibi bir dinozora ihtiyacı yok.

  • Tarayıcıda yerleşik, eklentiler olarak veya DNS hizmetleri biçiminde her türden reklam engelleyici. Elbette hepimiz onları kullanıyoruz, ancak site sahibinin site üzerindeki tüm kontrolünü ellerinden alıyorlar. Sonunda bir kısır döngünün başladığı noktaya geliyoruz, sunucu altyapısı için ödeme yapmak üzere daha fazla reklam yerleştirmek zorunda kalıyorsunuz, ardından kullanıcılar daha fazla reklam engelleyici çalıştırıyor ve bugünkü gibi bir noktaya geliyoruz.
  • Artan elektrik fiyatları. Geçen yıl boyunca elektrik fiyatları 2,5 kat arttı ve bu, çok sayıda sunucuyla birlikte, dengeleyemeyeceğimiz maliyetlerde önemli bir artış sağlıyor.
  • Daha bir sürü küçük sebep var ve bunun üzerine bir kitap yazabiliriz ama muhtemelen kimse onu okumak istemez.

Özetlemek gerekirse, artık siteyi geçindirmeyi karşılayamayız.

Yıllar boyunca bizimle olduğunuz için teşekkürler. İnternetin derinliklerinde görüşmek üzere. o7

Sana da o7 ZippyShare!

zippyshare

zippyshare

zippyshare

zippyshare

zippyshare

zippyshare

Kaynak : https://blog.zippyshare.com/
90
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
90
3
2
0
0