Zomato'dan Yemek Siparişi İçin Abonelik Servisi: Zomato Gold

2
0
0
0
0
Bir süredir global çapta popüler bir yemek servis sağlayıcısı olan Zomato, İstanbul için abonelik sistemi içeren Gold paketlerini sunmaya başladı. Eğer 3, 6 ay ya da yıllık yemek harcamalarınızı tek seferde Zomato üzerinden yaparsanız, İstanbul'daki anlaşmalı mekanlarda menüler 2'ye katlanıyor.

Bir startup olarak kurulan ve 24 ülkede hizmet veren Zomato, restoran uygulamaları arasındaki popülerliğini her geçen gün daha da arttırmakta. Diğer yemek ve restoran uygulamaları gibi, Zomato da kullanıcılara restoran, cafe ve barlardaki deneyimlerini diğer kullanıcılar ile paylaşma imkanı vermekte.

Fakat Zomato bununla sınırlı kalmayarak işi bir adım daha ileriye götürmek istemiş ve Zomato Gold üyeliğini kullanıcıların beğenisine sunmuş. İlk olarak 2016 yılında Portekiz’de ve Birleşmiş Arap Emirliklerinde aktif olarak kullanılmaya başlayan bu özellik geçtiğimiz aylarda İstanbul’da da kullanıma sunuldu.  

Zomato Gold nedir, nasıl çalışır?

zomato gold nusret

Peki nedir bu Zomato Gold? Zomato’nun tanımlamasına göre ayrıcalıklı yeme içme üyelik programı olduğunu söyleyebiliriz. Zomato Gold üyeliği sayesinde İstanbul’da bulunan 550’den fazla restoranda, aboneliğiniz kapsamında satın aldığınız 2 yemeğin sadece 1 tanesini ödersiniz. Aynı zamanda, 2 içeceğin ücretini ödediğinizde, sonraki 2 içeceğiniz de ücretsiz olmakta.

Zomato Gold üyesi nasıl olunur, fiyatları nedir?

zomato goldl et

Zomato Gold üyesi olmak istediğiniz zaman ilk olarak yapmanız gereken şey Zomato’nun web sitesinden ya da iOS ve Android uygulamalarını indirerek, uygulama içinden bir hesap açmak. Daha sonra Gold sekmesini açarak ihtiyacınıza uygun ödeme planını seçerek Gold üyeliğinizi başlatabilirsiniz.

Fiyatlar konusunda ise Zomato bizlere 3 farklı ödeme planı sunmakta. 3, 6 ve 12 aylık ödeme planlarından en avantajlısı şu an için 249 tl yerine 199 tl olan 12 aylık indirimli paket gibi gözüküyor. 3 aylık paket 75 tl, 6 aylık paket ise 129 tl olacak belirlenmiş.

Gold üyelikler nasıl kullanılır?

zomato gold

Gold üyeliğinizi aktif ettikten sonra anlaşmalı restoranlardan birisine gidiyorsunuz. Daha sonra bulunduğunuz restoranın sayfasını uygulama üzerinde açıyorsunuz. Son olarak “Gold ayrıcalıklarını kullan” yazısına tıklamanız yeterli. Zomato Gold üyesi olmak için buradan web sitesine ulaşabilir ya da aşağıdaki linklerden uygulamaları indirebilirsiniz.

Zomato İndir

Zomato Gold üyeliğinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

zomato yemek

Zomato, Gold üyeliği ile kullanıcılara birçok restoran ve kafede avantajlı ödeme imkanı sunsa da, Gold üyeliği üzerinden elde edilecek verim kullanıcının yeme içme alışkanlıklara bağlı. Eğer yeni açılan restoranları ve cafeleri keşfetmeyi seven, kendi halinizde bir gurmeyseniz ve yanınızda da bir arkadaşınız ya da eşiniz varsa, bu abonelikten maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Zomato Gold üyeliğinin bir başka avantajı ise, orjinalinde bir restoran bulma ve yorumlama uygulaması olan Zomato’dan türemiş olması. Kullanıcılar bu sayede Gold özelliğini kullanırken aynı zamanda başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan yeni yerler keşfetmenin keyfini çıkarabilirler.

zomato bedava

Tabii olaya bir de öğrenci perspektifinden bakmak gerekir. Eğer yemek konusunda ne olsa yerim, karnım doysun yeter diyenlerdenseniz ve genel olarak yalnız takılıyorsanız, Zomato Gold düşündüğünüz kadar avantajlı olmayabilir. Özellikle anlaşmalı mekanların belli bir müşteri kitlesine hitap ettiğini varsayarsak, Zomato Gold’un ucuza kaçmak için pek uygun bir yöntem olduğunu söyleyemeyiz.

Aynı zamanda Zomato Gold kullanabilmeniz için en az iki kişi olmak zorundasınız. Yani ben iki tane pizza söyleyeyim ikisini de yerim diyemiyorsunuz. Ve aynı şekilde aynı restoranda günde sadece bir kez Gold özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ama farklı restoranlarda istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Zomato Gold üyeliğini nerelerde geçerlidir?

üyelik

Şu an için sadece İstanbul sınırları içinde kullanabileceğiniz Gold üyeliğini 550’den fazla restoran ve cafede kullanabilirsiniz. Özellikle Kadıköy, Beşiktaş ve Karaköy gibi bohem semtlerde yoğunlaşan anlaşmalı mekanları İstanbulun birçok yerinde bulmak mümkün. İsterseneniz buradan anlaşmalı restoranların hepsini görüntüleyebilirsiniz.

Zomato Gold hakkında bilmeniz gereken diğer şeyler:

zomato gold indirim

  • Sahip olduğunuz üyeliği sadece ülke sınırları içinde kullanabilirsiniz,
  • Gold üyeliğini gel al servisleri için kullanmanız mümkün değildir,
  • Üyeliği satın aldıktan sonra anlaşmalı restoranlarda değişim görmeniz mümkündür,
  • Üye olurken bir arkadaşınızın referans kodunu kullanarak %10 indirim kazanabilirsiniz.

Eğer bizim evin Vedat Milor’u benim, gezip yeni yerler keşfedip karnımı doyurmak benim işim diyorsanız Zomato Gold gerçekten fiyatını hak eden bir abonelik sunmakta. Yurt dışı fiyatının 50 euro civarı olduğunu ve kurdaki dalgalanmaları göz önünde bulundurursak Zomato’nun Türk kullanıcılar için son derece uygun bir fiyata hizmet vermeyi seçtiğini söyleyebiliriz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0