Evden Çalışmaya Devam: Zoom, 14,7 Milyar Dolara Bulut Bilişim Şirketi Aldı

13
4
2
1
1
Video konferans uygulaması Zoom, Five9 isimli bulut servis sağlayıcısını 14,7 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Şirket, bu satın almayla teknoloji sektöründe 2021'in en büyük ikinci satın alma işlemini gerçekleştirmiş oldu.

Koronavirüs pandemisinden önce kısmen tanıyor olsak da koronavirüs pandemisiyle pek çok alanda hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen video konferans uygulaması Zoom, internet dünyasındaki varlığını biraz daha güçlendirecek yeni bir adım attı. Şirket, bulut teknolojileri sağlama konusunda bilindik kurumlardan olan Five9'u hisse senetleri karşılığında satın aldığını duyurdu. Bu satın alma işlemi, 14,7 milyar dolara mal oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zoom CEO’su Eric Yuan, platformu genişletebilmek için ellerinden geleni ardlarına koymadıklarını açıkladı. Bu bağlamda, Zoom'a bir de bulut servis sağlayıcısının eklenmesinin çok doğal olduğunu söyleyen Yuan, çalışmalarını sürdürmeye ve büyümeye devam edeceklerini ifade etti. 

Five9 ne iş yapıyor?

Zoom

Zoom'un rekor sayılabilecek bir fiyata satın aldığı Five9, şirketlerin müşterileri ile iletişim kurmalarını sağlayan bulut sistemlerini üretiyor. Bu şirket aracılığıyla telefon görüşmeleri, e-posta sistemleri ve canlı destek gibi hizmetler verebilen şirketler, Five9'un rakibi olarak ise Amazon Connect, Vonage ve Talkdesk gibi şirketleri tercih edebiliyorlar.

Video konferans uygulaması Zoom'un gerçekleştirdiği satın alma işlemi, teknoloji sektörü için çok önemli. Zira 14,7 milyar dolarlık satın alma işlemi, bu sektörde yılın en büyük ikinci satın alma olayı. Birinci ise Microsoft'a aitti ve bu satın alma işlemi, 16 milyar dolara mal olmuştu. Yaşanan olay, bundan birkaç yıl öncesine kadar pek de önemli olmayan bir yazılımın pandemiyle nasıl büyüyebildiğinin açık bir göstergesi...

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/zoomdan-14-7-milyar-dolarlik-satin-alma-6546435/
13
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
4
2
1
1