1.200 Beygir Gücüne Sahip Dört Motorlu Elektrikli Araba: Drako GTE

12
8
2
2
1
Elektrikli araçların süper otomobil segmentine yeni bir rakip daha geldi. Silikon Vadisi’ndeki bir girişimin son ürünü Drako GTE tanıtıldı. Araç 1.200 beygir gücüne ve dört motorlu sürüş sistemine sahip.

Elektrikli araçların hayatımızda büyük yer edinmesine git gide yaklaşıyoruz. Hatta bu sektör günümüzde o kadar büyüdü ki günlük hayatta kullanacağımız arabaların önüne geçerek lüks spor arabalara ve taşımacılık sektörüne kadar uzadı. 2020’de çıkacak yeni Tesla Roadster’a yeni bir rakip daha geldi.

Barracuda Networks'ün kurucu ortağı Dean Drako tarafından yaratılan Silikon Vadisi merkezli yaratılan bir girişim olan Drako Motors yeni otomobilleri Drago GTE’yi tanıttı. Bu arabanın en büyük özelliği ise sahip olduğu kuvvet.

Drako GTE elektrikli hiper araba

Drako GTE, dört motorlu sürüş sistemine sahip ve 1.200 beygir gücüne sahip. 8.812 Nm torka sahip bu aracın bir elektrikli araba olduğunu hatırlatalım. 1.479 beygir gücüne sahip Bugatti Chiron’u geçemese de bu araba kalbinizi yerinden sökebilecek kadar güçlü ivmelenmeye sahip. Ancak şirket henüz 0’dan 100’e ulaşma süresini resmi olarak paylaşmadı.

Bu makine 331 km/h hızına ulaşabilecek kapasitede. Ayrıca Brembo’nun seramik frenlerine ve Öhlins süspansiyonlara sahip. Fisher Karma şasiye sahip araca dört kişi binebilir, üstüne de bagajlarınızı yerleştirebilirsiniz.

Drako

Araç hakkında endişe edilecek bir konu varsa muhtemelen dayanıklılığıdır. Drako GTE, 90 kWh bataryaya sahip ancak aracın tahmini menzili bilinmiyor. Dört motorlu sürüş sistemine sahip olması bataryaya oldukça fazla yük bindirecektir. Dolayısıyla gaza basan bir sürücünün çok fazla mesafe gitmesini bekleyemeyiz.

Drako şirketi arabalarının üretimine yakında başlayacak. Drako GTE teslimatlarının ise 2020 yılında başlaması bekleniyor. Ancak şirketin önündeki en büyük engel arabalarının ciddi anlamda özel olacak olması. Şirket bu arabadan yalnızca 25 tane üretecek ve bir tanesinin satış fiyatı 1.250.000 dolar olacak. Tesla’nın 200.000 dolarlık Roadster’ini düşündüğümüzde bu fiyat hayli yüksek. Yine de araba elektrikli araçların ne derece güçlü olabileceklerini gösteriyor. Bu kadar kısa sürede bu güce ulaşabiliyorsak gelecekte çok daha güçlü arabalarla karşılaşacağız.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/17/drako-gte-electric-supercar/
12
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
8
2
2
1