Jaguar, Tesla'dan Vazgeçenlere İndirim Uygulayacağını Açıkladı

29
7
5
1
0
Elektrikli otomobil sektörüne sağlam bir giriş yapmaya hazırlanan Jaguar, doğrudan doğruya piyasanın öncülerinden olan Tesla’yı hedef almış durumda. Firma, ABD pazarında çok ciddi bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Jaguar, elektrikli modeli I-Pace ile birlikte yeni nesil otomobil pazarında yerini almış oldu. Firmanın Avrupa performansı hiç fena olmasa da işler, söz konusu ABD olduğunda çok da yolunda gitmiyor. Jaguar’ın sunduğu %0 finansman avantajına rağmen İngilizler, ABD’de yalnızca 1500 adet otomobil satabildi. 

Jaguar da bunun üzerine piyasada dominant olmak için var olan elektrikli otomobil kullanıcılarını, özellikle de Tesla kullanıcılarını hedef almaya karar verdi. 

Tesla'yı bırakıp Jaguar'a geçenlere 3 bin dolar indirim var

jaguar-i-pace

Jaguar I-Pace'in fiyatı 69,950 dolar olarak belirlenmişti. Şimdi, bu aracı tercih edenlere sunulan 5000 dolar indirim ve 7000 dolarlık sıfır faizli kredi ile birlikte 3 bin dolarlık bir ‘Tesla’ indirimi sunuluyor. Böylece aracı alırken 55 bin dolar civarında bir para yeterli oluyor.

İngiliz üretici, indirimli fiyattan faydalanmak için 2019 model bir I-Pace almanın yeterli olduğunu söylüyor, yani eski Tesla’yı illa getirmek gerekmiyor, Kampanya, katılım gösteren bayilerde geçerli ancak ABD’de aylık 200 adet Jaguar I-Pace satıldığı için muhtemelen tüm bayiler bu kampanyaya katılacaktır. 

Tesla'nın hakimiyeti tehlikede

tesla-model-s

Tesla hayranları, Jaguar’ı adeta topa tutmuş olsa da Tesla'nın üretimleri zamanında yetiştirememesi ve ihtişamlı sözlerini tutmakta sık sık zorlanmasıyla biliniyor. Ayrıca bu strateji sık sık kullanılan bir stratejidir.

Kampanya yalnızca Ağustos sonuna kadar geçerli olacak ancak firmanın gözünü en üste diktiğini ve gerektiğinde ne kadar rekabetçi olacağını göstermesi açısından büyük önem taşıdığını belirtmekte fayda var.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/jaguar-will-pay-you-to-ditch-your-tesla
29
7
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
7
5
1
0