11 Yaşında Üniversite Mezunu Olan 'Dahi Çocuk': Ölümsüzlüğü Bulmak İstiyorum

86
30
18
15
5
Belçika'nın dahi çocuğu "Laurent Simons", 11 yaşında üniversite mezunu oldu. Anvers Üniversitesi Fizik Bölümü'nü 1 yılda bitiren küçük çocuk, üniversiteden lisans diploması almaya hak kazandı.

Yaşamını Belçika'da sürdürmekte olan 11 yaşındaki Laurent Simons isimli bir çocuk, daha şimdiden üniversite mezunu oldu. Ülke genelinde "dahi çocuk" olarak bilinen Simons, Anvers Üniversitesi Fizik Bölümü'nü 1 yılda bitirerek mezun oldu. Küçük çocuk, üç yıllık eğitim programını bir yılda bitirirken mümkün olan en iyi puanları aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anvers Üniversitesi yetkilileri, Mart 2020'de başlayan sürecin bir yıl içerisinde tamamlandığını ve Laurent Simons'a lisans diplomasının verildiğini açıkladı. Küçük çocuk şimdilerde, yüksek lisans eğitimi için hazırlıklar yapıyor. 

"Her şeyi öğrenmek istiyorum"

Laurent Simons

Belçika'nın dahi çocuğu, basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada mekanik ile kuantum fiziğine dair her şeyi bir an önce öğrenmek istediğini açıkladı. Esas amacının ölümsüzlüğü bulmak olduğunu söyleyen küçük çocuk, bunun temelinin kuantum fiziğine dayandığını, vücuttaki uzuvları mekanik parçalarla değiştirerek bu amacına ulaşabileceğini düşündüğünü belirtiyor.

Bu arada, Laurent Simons'un dünyanın en genç üniversite mezunu olma unvanını eliyle ittiğini de söylemek gerek. Yalnızca dokuz yaşındayken Hollanda'da hizmet veren Eindhoven Teknoloji Üniversitesi tarafından kabul gören çocuk, okulla anlaşamaması üzerine eğitim almamıştı. Eğer alsaydı, mezun olduğu zamanlarda bir rekora imza atmış olacaktı.

Kaynak : https://www.haberturk.com/belcika-da-dahi-cocuk-11-yasinda-universiteden-mezun-oldu-3125587
86
30
18
15
5
Emoji İle Tepki Ver
86
30
18
15
5