Çözüm Sağlayıcıların Kabuslarına Son Getiren ERP Çözümleri: 1Ci ve Avantajları Nedir?

1
1
1
0
0
1Ci esnek ERP çözümleri, çözüm sağlayıcıların müşterilerinin isteklerini en uygun şekilde yerine getirmesini sağlıyor.

Otomotiv yedek parçaları, makine, tekstil ve daha pek çok sektörde dünyanın en önemli üretici-ihracatçı ülkeleri arasında yer alan ülkemizde pazar büyüdükçe şirketlerin kolaylaştırıcı teknoloji ve IT çözümlerine olan talebi de artıyor.

Giderek şiddetlenen pazar rekabetinde büyüyerek ilerlemek için bir ERP (Kurumsal kaynak planlaması) sistemine sahip olmak da artık bir zorunluluk haline dönüştü. Fakat özellikle çözüm sağlayıcı ve sistem entegratörü olan taraflar, bu konuda çeşitli zorluklarla karşılaşabilirler.

Günümüzde sunulan pek çok ERP çözümü esnek yapıya sahip değil:

1ci

Çözüm sağlayıcı ve sistem entegratörlerinin sunduğu pek çok çözüm, üretim şirketleri için nadiren %100 uygun oluyor. Bu çözümler, çoğu zaman ya daha fazla özelleştirme ya da can sıkıcı kullanıcı deneyimi sunuyor, süreçlerin ilerleyişini olumsuz etkiliyor.

Çözüm sağlayıcılar ve sistem entegratörleri, sundukları çözümlerde genellikle iki farklı seçeneğe yer veriyor. Sistem, ya müşterilerin isteğine göre tamamen özelleştirilmiş bir şekilde geliştiriliyor, ya da paket olarak sunuluyor.

Özelleştirilmiş ERP çözümü, sıfırdan tasarlanması uzun zaman aldığı için can sıkıcı hale gelebiliyor. Ayrıca bu sistemlerin bakım maliyetleri ve çözümü destekleyen ve geliştiren işgücü de büyük bir rol oynuyor, istenmeyen durumlara yol açabiliyor.

Paket olarak sunulan ERP sistemi ise hemen satın alınıp kullanmaya açık olsa da esneklik sunmaktan yoksun oluyor. İhtiyaç duyulan belirli işlevler sistemde yer almayabiliyor ya da hiç kullanılmayacak sistemler pakette yer alabiliyor.

Bu sorunlara en büyük çözüm ise esnek ERP çözümlerinden geçiyor. Bu seçenek, özelleştirme süreci için başlı başına bir yazılım geliştirme ekibi gerektirmiyor ve low-code platforma dayalı çalışıyor.

Esnek ERP çözümü nedir?

1ci

Günümüzde giderek daha fazla ilgi gören bir diğer seçenek ise 1C:Enterprise gibi low-code bir platform üzerine inşa edilen çözümlerden oluşuyor. Esnek ERP, ekibin uzmanlaşması, özelleştirme yeteneklerini geliştirmesi ve hatta sıfırdan kapsamlı uygulamalar oluşturabilecek deneyim sahip olması için gereken eğitim ve sertifika gibi gereklilikleri ortadan kaldırıyor.

1C:Enterprise low-code platformu, hazır bileşenlerden oluşan bir kütüphane sunuyor ve bu bileşenleri kullanarak yazılım geliştirmeyi öğrenme sürecini kolaylaştırıyor. Böylece minimum maliyetle hızlı çözümler oluşturmaya olanak tanıyor.

Bu durumda ürün sağlayıcı ile kurulması gerekecek tek iletişim destek ve çalışanların becerilerinin artırılması oluyor. 1C:Enterprise platformu için bu tarz iş ortaklarını etkinleştiren ve destekleyen hizmetlerin tamamı yerel ekip tarafından Türkçe olarak sunuluyor.

1Ci ekosistemi, müşterilerin şirketlerinde hemen uygulayabileceğiniz, kullanıma hazır multi-fonksiyonel 1C:Drive ERP sistemiyle birlikte gerekli işlevselliği eklemek veya değiştirmek için kendi uygulamalarınızı da oluşturabileceğiniz low-code bir platform sunuyor.

Ayrıca tamamen kullanıma hazır işlevselliklere yer veren paket bir sistem ile kaynak koduna tam erişim sunuluyor, çözümün müşterilerin ihtiyacına göre kolayca ve sınırsız bir esneklikle sunulmasına imkân tanıyor.

Bir ERP sisteminde hangi özelleştirme seçenekleri olmalı?

1ci

1C:Enterprise platformu üzerine inşa edilen çözümler, müşterilerin teknoloji yığınının tam olarak entegre edilmesine yardımcı oluyor ve verilerin Excel kullanmaya gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde akmasını sağlıyor. Bu da daha fazla şeffaflık ve daha hızlı karar alma yeteneği ile birlikte işletmenin büyümesi demektir.

Ancak çözümün tam olarak etkili olabilmesi için şirketin süreçlerine ve kullanıcıların gereksinimlerine göre ayarlanması gerekebilir. Çözüm sağlayıcı/sistem entegratörü olarak kullanmak isteyeceğiniz özelleştirme seçeneklerinden bazıları ise şu şekilde olabilir:

Sürece özel modüller:

ERP sistemleri monolitik ya da modüler bir mimariye sahip olabilir. İlk seçenek muhtemelen otomasyonla yönetmek istedikleri yalnızca birkaç süreci olan küçük şirketlere uygun olacaktır; ancak daha fazla esnekliğe ihtiyaç duyulduğunda, kesinlikle uygulayacağınız modülleri seçmek gerekecektir.

1Ci Türkiye pazarına büyüme trendindeki işletmeler için 1C:Drive ERP, kurumsal performans ve bütçeleme için 1C:Perform, büyük ölçekli üretim için 1C:ERP dahil olmak üzere bir dizi iş uygulaması sunuyor. Tüm ürünler low-code bir platform kullanılarak oluşturulduğundan birbirleriyle kolayca entegre edilebilirler. Platformun sahip olduğu yetenekler sayesinde şirket içinde kullanılan harici sistemlerle de veri alışverişi yapılabilir.

Kaynak koda erişim:

ERP sistemi sağlayan teknoloji firmaları kaynak kodlarını ürünlerini nihai müşteriye ulaştıran iş ortaklarıyla, bayileriyle veya entegratörlerle paylaşmaya her zaman istekli olmayabilir. Ancak çözüm sağlayıcıları, kaynak koda erişimi olduğunda, yazılımı müşterilerinizin benzersiz süreçlerine ve gereksinimlerine göre ayarlama konusunda çok daha fazla esnekliğe sahip olabilir. Örneğin, işlevleri ve varlıkları değiştirebilir veya yenilerini ekleyebilir, hatta sisteme entegre yeni uygulamalar oluşturulabilir.

1C:Enterprise tabanlı çözümler açık kaynak kodlu olarak sunulur, böylece ürünü özelleştirerek dikey çözümleri veya özel uygulamalar hızla geliştirilebilir. Orta düzeyde programlama bilgisi ile low-code platform üzerinde rahatlıkla kodlama yapabilir, müşterilerin değişen ihtiyaçlarına göre mütemadiyen yeniden modelleme işlemleri gerçekleştirilebilir.

Lokalizasyon:

Bir ERP çözümü seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri, yerelleştirilmiş bir sürüm sağlayıp sağlamadığıdır. İşletme sahiplerinin genellikle yerel vergi düzenlemeleri, belge akışı özellikleri, istihdamla ilgili gereksinimler ve daha fazlası gibi ülkeye özgü pek çok faktörü göz önünde bulundurması gerekir.

1C:Drive ERP çözümü, yerel pazar mevzuatı dikkate alınarak e-Devlet düzenlemeleriyle uyumlu, lokalizasyonu tamamlanmış Türkiye sürümüne sahip durumda.

1Ci hangi şirketler için neler sunuyor?

1Ci, 1C:Enterprise low-code yazılım geliştirme platformu ve üzerinde geliştirilmiş hızla büyüyen işletmelerde süreçlerin otomasyona taşınması için 1C:Drive ERP, kurumsal performans yönetimi için 1C:Perform, büyük ölçekli seri üretim için 1C:ERP gibi özelleştirilebilir çözümleriyle bütüncül bir ekosistem sunuyor.

1Ci çözümleri, aşağıdaki esnekliklere de yer veriyor:

  • On-premise, bulut ve mobil uygulamadan erişim.
  • Hızla değişen iş ortamına göre uyum sağlama ve yeniden modellenebilme özelliği.
  • Tüm üçüncü taraf yazılımlarla kolay entegrasyon.
  • Benzersiz iş süreçlerini de kapsayan ve otomasyona taşıyan altyapı.

1Ci ekosistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve iş ortağı olmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0