20 Yıllık BMW 8 İçin Yapılan Heyecan Verici Tasarım

45
3
3
1
0
BMW, 20 yıllık aranın ardından sevilen serisi 8 Series otomobillerin ikinci neslini tanıttı. Sanatçı Rain Prisk ise Ferrari’ye kafa tutabilecek bir tasarıma imza attı.

BMW’nin son yıllarda doğru düzgün bir orta motorlu süper otomobili yok. Göz alıcı ve güçlü M1’den bu yana BMW’nin bu segmentte çok da başarılı olduğunu söyleyemeyiz.

BMW’nin esas unutulmaz modeli ise muhtemelen BMW 8’den başkası değil. Görsel tasarımcı Rain Prisk, bu muhteşem otomobilin günümüzde yeniden üretilebilecek versiyonunu tasarladı. Bir süper araba olmasını hayal ettiği yeni 8 serisinde sanatçının hem 90'ların tasarımlarından hem de Ferrari'den etkilendiğini görmek mümkün.

Tasarım genel olarak Ferrari F355’i andırıyor ancak bu çok da şaşırtıcı değil. Her iki araçta da açılır farlar var ve genel olarak F355, BMW’nin 90’lardaki tasarım çizgisine göre şekillendirmiş bir tarza sahip. Haliyle bu durum çok şaşırtıcı değil.

Ne yazık ki BMW en son 1981’de M1’i ürettiğinden bu yana orta motorlu bir süper otomobil üretmedi. Hibrit motorlu i8 üretime girmesine rağmen özellikleri süper otomobil segmentinde yer alması için yeterli değil. Sanatçının tasarımı da muhtemelen asla hayata geçmeyecek ama bu yine de hayal kurmamıza engel değil.

BMW’nin önümüzdeki dönemlerde bu tarzda bir araç üretme planı yok ve büyük bir sürpriz olmazsa, 2022’den önce böyle bir araçla karşılaşmamız pek mümkün değil.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/bmw-8-series-reimagined-as-mid-engined-ferrari-fighter
45
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
3
3
1
0