2022'nin En Çok Korsan Olarak İndirilen Dizileri Belli Oldu: Zirvede House of the Dragon Var

4
3
2
0
0
2022 yılında pek çok başarılı dizi ekranlara gelirken, elbette bu dizileri korsan olarak indirenler de oldu. En çok “korsanlanan” dizi ise House of the Dragon oldu.

Yayıncılık dünyası çok uzun süredir korsan ile mücadele halinde olsa da, gelin dürüst olalım bazen izlenen yayın politikaları insanları korsan yayına adeta muhtaç hale getiriyor. Örneğin HBO Max inatla ülkemize gelmemesine, hatta bu konuda “umutlandırıp utandırmasına” rağmen Türkiye’de çok sayıda House of the Dragon hayranı var.

Örnek olarak House of the Dragon seçmemizin bir nedeni var: Torrentfreak’in hazırladığı rapora göre House of the Dragon, 2022 yılında en çok korsan olarak indirilen dizi oldu. Böylece 3 yıl aradan sonra bir Game of Thrones yapımı yine en çok korsan indirilen dizi unvanını almayı başardı.

Ejderhalar zirveye kondu

ejderhalar

Yıllar boyunca Game of Thrones serisi, yayınlandığı yılın en çok korsan olarak indirilen yapımı olmayı başarmıştı. 2019 yılında serinin sona ermesiyle birlikte Disney+ yapımları olan The Mandalorian ve Wandavision, en çok korsan olarak indirilen diziler olmuştu. 

Bu yıl ise House of the Dragon listenin zirvesinde yer aldı. House of the Dragon’un ardından ikinci sırayı ise yapımın en büyük rakibi olarak görülen The Lord of the Rings: The Rings of Power oldu. İki yapım arasında ciddi bir indirme farkı olduğu da gözlerden kaçmadı.

İşte bu yıl en çok korsan indirilen yapımlar

Sıra Dizi Platform
1 House of the Dragon HBO
2 The Lord of the Rings: The Rings of Power Amazon Prime
3 The Boys Amazon Prime
4 Moon Knight

Disney+

5 Halo Paramount+
6 Obi-Wan Kenobi Disney+
7 The Book of Boba Fett Disney+
8 Stranger Things Netflix
9 She-Hulk: Attorney at Law Disney+
10 Andor Disney+

Listede yayın platformlarına özel içeriklerin üst sıraları doldurmuş olması hiç de şaşırtıcı değil. Piyasadaki aktör sayısı arttıkça insanlar her platforma yetişememeye başlıyor. Bu da yeniden korsana dönüşün önünü açıyor. 

Listede tek bir torrent platformundan gelen bilgiler yer alıyor olsa da, bu platformun büyüklüğünü göz önüne aldığımızda iyi bir örneklem oluşturduğunu söylemek mümkün.

Kaynak : https://torrentfreak.com/house-of-the-dragon-is-the-most-pirated-tv-show-of-2022/
4
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
2
0
0