7'den 70'e Herkesin Efsanesi Aslan Kral, İlk Haftasında Zirveye Oturdu

25
7
3
2
1
Geride bırakmaya hazırlandığımız haftanın gişede en çok gelir elde eden filmleri açıklandı. Listenin başında tahmin edildiği üzere Aslan Kral yer alıyor. İkinci sırada ise geçen haftaların birincisi Spider-Man’in yeni filmi Evden Uzakta bulunuyor. Üçüncü sıraya oturan film ise Oyuncak Hikayesi 4.

Efsanevi animasyon filmi Aslan Kral’ın yeniden yapılmış hâli vizyona girdi. Filmin cuma günü elde ettiği 78 milyon dolar gelirle birlikte açılış yaptığı hafta sonunu 192 milyon dolarla kapatması bekleniyor. Film, bahsedilen miktara gerçekten ulaşılırsa Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2 filminin 168,1 milyon dolarlık rekoru geçilmiş olacak. Aslan Kral, aynı zamanda yönetmen Jon Favreau’nun kariyerindeki en yüksek açılışı Iron Man 2 filmini de geride bırakarak yeni bir sayfa açacak.

Örümcek Adam: Evden Uzakta ise bu hafta iki haftalık birinciliğini bırakarak ikinci sıraya düştü. Film, cuma günü 6 milyon dolar gelir elde ederek hafta sonu için toplamda 22 milyon dolar gelir beklentisi oluşturdu.

aslan kral simba

Oyuncak Hikayesi 4, geçen haftaki ikinciliğini Örümcek Adam’a kaptırıp üçüncü sıraya düştü. Başarılı yapım, cuma günü 4,37 milyon dolar kazandırdı ve beşinci hafta sonunu 12,6 milyon dolarla kapatması bekleniyor.

Bu haftayı dördüncü sırada tamamlayan yapımsa geçen hafta açılış haftasında en yüksek hafta sonu gelirini elde eden Crawl isimli korku filmi oldu. Film, fırtına dolayısıyla felakete sürüklenen Florida’yı basan timsahları konu alıyor.

Bu hafta yayınlanan listede aşağılara doğru gidildiği zaman karşılaşılan filmlerse sırasıyla şu şekilde:

  • Yesterday
  • Stuber
  • Aladdin
  • Anabelle Comes Home
  • Midsommar
  • The Secret Life of Pets 2
Kaynak : https://comicbook.com/movies/2019/07/20/the-lion-king-box-office-opening-weekend/#10
25
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
7
3
2
1