Activision Blizzard'ın Sosyal Medya Hesapları, İğrenç Taciz İddialarının Ardından Sessizliğe Gömüldü

30
7
3
0
0
İki yıllık soruşturmanın ardından cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliği suçlamalarıyla mahkemeye verilen Activision Blizzard, sosyal medyada adeta sessizlik yemini etti. Şirketin hiçbir hesabında yeni bir paylaşım bulunmamakta.

Call of Duty ve World of Warcraft gibi oyunların geliştiricisi olan Activision Blizzard’ın sosyal medya hesapları, Kaliforniya’da şirkete açılan davanın kamuoyuna duyurulmasının ardından sessizliğe büründü. Şirkete, iki yıl süren bir soruşturmanın ardından, kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliği suçlamalarıyla dava açılmıştı. Mahkeme sonuçlandığı zaman Activison Blizzard’ın tüm çalışanlarına yüklü miktarda tazminat ödemesi bekleniyor.

Çarşamba günü Kaliforniya eyaletinin Activison Blizzard’ı mahkemeye verdiği ortaya çıkınca şirketin Call of Duty, Crash Bandicoot, Diablo, Overwatch, World of Warcraft ve birçok oyununa ait resmi Twitter hesaplarında tüm paylaşımlar durdu. Normalde düzenli olarak paylaşımlar yapan ve oyun takipçileriyle etkileşim kuran bu hesaplar, muhtemelen daha fazla dikkat çekmemek ve markaya daha fazla zarar vermemek için sessizliğe büründü. 

Yan kuruluşların hesaplarında da herhangi bir güncelleme yok:

activision blizzard

Activision ve Blizzard’ın resmi Twitter hesaplarının yanı sıra Infinity Ward, King, Raven Software, Sledgehammer Games ve Treyarch gibi yan kuruluşlara ait hesaplar da adeta sessizlik yemini etmiş durumdalar. Tabii bu durum sadece Twitter için geçerli değil, şirketlerin Facebook ve Instagram hesaplarında da herhangi bir yeni paylaşım bulunmuyor.

Tabii şirketin sessizliğe bürünmesi çalışanların da sessiz kalacağı anlamına gelmiyor. Activison Blizzard çalışanları, yaşadıkları zorlukları sosyal medya üzerinden duyurmaya devam ediyorlar.

'Yarattıkları fantastik dünyayı bir kenara bırakın ve düşünün'

activision blizzard

Şirket bünyesinde grafik tasarımcı olarak görev yapan Shaynuh Chanel, yaşadıkları hakkında şunları söyledi: “Şirketin ürünleri ve fantastik dünyasına duyduğunuz sevgiyi bir an için bir kenara bırakın ve şunu düşünün: Kadın iş arkadaşlarımın hamile oldukları ve kadınsal rahatsızlıkları nedeniyle işin gerekliklerini yerine getiremedikleri gerekçe gösterilerek şirket içinde daha düşük pozisyonlara getirildiğine şahit oldum.

Sözlerine devam eden Chanel ekliyor: “Uzun bir süre kendimi yalnız hissettim ve acımı bastırdım, umarım kimse bunu yapmak zorunda kalmaz. Sessizliğimizi bozma zamanımız geldi.

Activison Blizzard iddiaları reddetmeye devam ederken şirket içerisinde, kapalı kapılar ardında büyük bir kargaşa olduğu söyleniyor. Şirket içi yazışmalara şahit olan bazı kişiler şirkette bir telaş havasının hâkim olduğunu söylüyor.

Kaynak : https://kotaku.com/activision-blizzards-social-media-empire-has-been-silen-1847353038
30
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
0
0