Amazon, Filosu İçin 100.000 Elektrikli Kamyon Siparişi Verdi

40
8
1
1
1
Dünyanın en büyük teknoloji ve e-ticaret şirketlerinden olan Amazon, elektrikli araç girişimi Rivian'a 100.000 adet teslimat kamyonu siparişi verdi. Kamyonların ilk teslimatı 2021 yılında yapılacakken, tüm sipariş 2030 yılında tamamlanacak.

Elektrikli araçların önem kazandığı bir dönemde Amazon da endüstriye yatırımlarını yapmaya başlamıştı. Son olarak şirket bir elektrik araç girişimi olan Rivian’a 100.000 teslimat kamyonu için sipariş verdi. R1S elektrikli SUV ve R1T elektrikli kamyonetiyle ilgi toplayan Rivian, şimdi de Amazon’dan büyük bir yatırım aldı.

Amazon CEO’su Jeff Bezos, on yıl önce kabul edilen Paris iklim anlaşmasına uyacak şekilde üretilecek yeni araçlarının siparişlerini bu sabah doğruladı. Yeşile dönüşün bir adımı olacak bu siparişin 2030 yılına kadar istenilen sayıya ulaşması beklenilirken ilk araçların 2021 yılında yollarda siparişleri teslim etmeye başlayacakları söylendi.

amazon

Amazon’un Rivian şirketine olan ilgisi daha önce yaptığı 700 milyon dolarlık yatırımla da görülmüştü. Fakat bu siparişin asıl önemi, Rivian’ın büyük şirketleri çekmesi ve endüstriyi ne kadar ciddiye aldığının bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Kamyonetler konusunda büyük bir rakip olan Ford da daha önce Rivian’a 500 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı ve şirketle beraber yeni bir araç üreteceklerini söylemişti. Ayrıca Ford, Rivian’a lojistik ve üretim alanlarında yardım edecek ve şirketin seri üretime adapte olabilmesini daha da kolay bir hale getirecek.

Amazon için üretilecek yeni kamyonlar Rivian’ın R1T ve R1S’inden de bazı teknolojilere ev sahipliği yapacak. Bu teknolojiler arasında araçların bataryaları, güç aktarım mekanizmaları, termal sistemleri, kontrolleri ve elektrik aksamları da bulunuyor. Aracın dış kısmı ise Amazon ile yapılan çalışmalara göre üretilecek.

Kaynak : https://www.slashgear.com/amazon-orders-100000-rivian-electric-delivery-vans-to-go-green-19592224/
40
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
8
1
1
1