Google, Android 11'de Kilit Ekranında Çıkan Albüm Görsellerini Göstermeyecek

29
26
5
2
0
Google, mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümünde kilit ekranlarında albüm kapaklarını göstermeyeceğini açıkladı. Yani Android 11'e geçecek olan kullanıcılar, yeni özellikten sonra dinledikleri şarkının albüm görselini kilit ekranlarında görmeyecekler.

Google, üstünde çalıştığı Android 11 işletim sistemine yeni özellikler getiriyor. Bunlardan bir tanesi de medya oynatmaları. İlk Geliştirici Önizlemesi'nde (Developer Preview), müzik oynatıcısı bildirimini Hızlı Ayarlar (Quick Settings) paneline kaydırmayı test etmişti.

Bu özellik, Beta 1'de erişilebilir Beta 2'de ise varsayılan olarak etkin hale gelmişti. Daha sonrasında ise ses ve video için çıktı aygıtını değiştirmeyi bir hayli kolaylaştıran Medya Kontrolleri (Media Controls) geldi. Bu özellik, telefonun yeniden başlatmalar arasında son 5 medya oturumunu hatırlamasını dahi sağlıyordu. XDA-Developers'ta yer alan bir habere göre Google, yeni bir medya özelliği üzerinde daha çalışıyor.

Google, kilit ekranındaki albüm kapaklarını kaldırıyor

android kilit ekranı albüm kapakları

Android cihazınızda müzik dinlediğiniz zaman albümle ilgili bir görsel çalışma kilit ekranında yer alıyordu. Hatta Android 10'da hafif bir bulanıklık efekti dahi veriliyordu. Yani tüm dinleme listeniz boyunca telefonunuzun kilit ekranında farklı görseller yer alıyordu. Bu kilit ekranı görselleri ufak, geçici ancak ara yüz için tazeleyici bir etkiye sahipti.

Ancak görünüşe göre Google, Android R / Android 11 sürümünde bu özelliği kaldırmaya karar vermiş gözüküyor. Teknoloji devi, "Google Issue Tracker"da yaptığı açıklamada "Android R'ın kilit ekranında artık albüm görselleri göstermeyeceğiz. Bu sorun, dahili yapımızda çözüldü ve ilerleyen dönemlerde erişilebilir olacak" dedi.

Google, dahili Android 11 sürümünde bu sorunun "çözüldüğünü" ifade etti. Yani 8 Eylül 2020 tarihinde gelmesi beklenen kararlı Android 11 sürümünde kilit ekranlarında albüm görselleri yer almayacak. Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-android-11-wont-show-lockscreen-album-art/
29
26
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
29
26
5
2
0