Antivirüs Yazılımcısı John McAfee, Tutuklu Kaldığı Hücrede Ölü Bulundu

271
58
7
7
5
Vergi kaçırma suçlamasıyla geçtiğimiz yılın ekim ayında İspanya'da tutuklanan ve ABD'ye iadesi istenen antivirüs yazılımcısı John McAfee, tutuklu kaldığı hücrede ölü bulundu. Yetkililer, tüm delillerin intihara işaret ettiğini söyledi.

Adını bilgisayarlarımızda kullandığımız McAfee antivirüs programından tanıdığımız ABD’li yazılımcı ve milyarder John McAfee, İspanya’da vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklu kaldığı hücrede ölü olarak bulundu.

Kripto para dünyasının da önemli isimlerinden olan McAfee, son olarak geçtiğimiz aylarda kripto para borsalarında spekülasyon yapmakla suçlanmıştı. Katalan Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada McAfee’nin ölümüne dair her şeyin intiharı işaret ettiği belirtildi.

Vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklanmıştı:

John McAfee

Vergi kaçırma suçlamasıyla hakkında uluslararası tutuklama kararı bulunan ABD’li milyarder, geçtiğimiz ekim ayında İspanya’nın Barselona kentinden İstanbul’a gitmek üzere geldiği El Prat Havalimanı’nda tutuklanmıştı.

74 yaşındaki McAfee, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) iddialarına göre 5 kez vergi kaçırmaya çalışmıştı. Ünlü ismin ABD’de yargılanması durumunda vergi kaçırma ve vergi beyannamesini doğru bir şekilde bildirmemek gibi suçlardan toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği konuşuluyordu.

John McAfee’nin, İspanyol Yüksek Mahkemesi’nin onayının ardından vergi kaçakçılığı suçlamasıyla ABD’ye iadesi bekleniyordu. McAfee, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda iade çalışmalarının siyasi amaçlı olduğunu iddia etmişti.

271
58
7
7
5
Emoji İle Tepki Ver
271
58
7
7
5