Eleştiri Bombardımanına Tutulan Apple, Kumar Reklamlarını Yasakladı

11
4
2
2
1
App Store'da reklam gösterme uygulamasını başlatır başlatmaz kumar uygulamalarının istilasına uğrayan Apple, gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, kumar dahil bazı kategorilerdeki uygulamalar için reklamların durdurulduğu ifade edildi.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bundan birkaç ay önce iPhone'ları reklamla doldurup taşıracağı iddiaları ile gündeme gelmişti. İlk aşamada açıklama yapmayan şirket, sonrasında geliştiricilere gönderdiği bir e-posta ile bu meseleyi aslında doğrulamıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir etkinlikte ise 25 Ekim itibarıyla App Store'da reklam gösterilmeye başlayacağı ilan edildi. 

Apple, geçtiğimiz günler itibarıyla da bu reklamları yayınlamaya başladı. Uygulama geliştiricileri, App Store içindeki aramalara ve uygulama sayfalarına Apple’a para ödeyerek reklam vermeye başladı. Fakat App Store’un yeni uygulamasıyla birlikte birçok kullanıcı rahatsız edici reklamlarla karşılaşmaya başlamıştı. App Store’a giren kullanıcılar, uygulamayı açar açmaz alakasız bir şekilde kumar uygulamaları reklamları görüyordu. 

Tepkiler gecikmedi!

Konu, özellikle kendi uygulamalarındaki reklamları gören Apple geliştiricileri tarafından gündeme getirildi. Geliştiriciler, kumarla hiçbir alakası olmayan uygulamalarının altında kumar platformlarının reklamlarını görünce Apple'a tepki göstermeye başladılar. 

"Az önce uygulamalarımdan biri olan Runestone ürün sayfamı 10 kez ziyaret ettim. Ürün sayfasında 3 kez çevrimiçi kumar reklamı gösterildi."

app store reklam

"Apple'ın hissedarlar için Casino Oyunu Reklam Parası almaya başlaması benim için gerçekten üzücü. Steve iAds'i tanıttığında konuşmanın tamamı "Bu reklamlar çöp değil, bu reklamları beğeneceksiniz" idi. Bana göre bu bölüm hiç var olmamalı."

Apple, söz konusu reklamları ve birbirinden alakasız uygulamaların birbiri altında reklam olarak verilmesi nedeniyle ‘aç gözlü’ eleştirilerinin patlamasına neden olmuştu. Şimdiyse bu konuyla ilgili bir gelişme yaşandı. Apple'dan konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

Kumar ile ilgili reklamlar durduruldu!

Apple ürünleri ilgili haberler yayınlayan MacRumors'a konuşan bir Apple yetkilisi, konuyla ilgili harekete geçtiklerini ve kumar uygulamalarına ait reklamları durdurduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Kumarla ve diğer birkaç kategoriyle ilgili reklamları App Store ürün sayfalarında duraklattık." ifadeleri kullanıldı.

11
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
2
1